لب به دلیل کمبود امکانات جزو شهرهای محروم شناخته میشود در نتیجه کمتر سرمایهگذاری برای اجرای پروژه در آن رغبت نشان میدهد. این در حالی است که اعتبارات 2 میلیارد تومانی شهرداری نیز جوابگوی اجرای عمده پروژههای مهم شهر نخواهد بود.
بودجه
شهردار حلب با اشاره به اینکه برای اجرای پروژههای عمرانی و جاری شهرداری حلب 2 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است، به همشهری میگوید: با توجه به کمبود اعتبارات تعدادی از پروژههای مهم و ضروری برای بهبود وضعیت شهر و درآمد شهرداری در دستور کار قرار گرفتهاند. بودجه امسال نیز در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشته است. 99 درصد این اعتبارات از منابع دولتی است و یک درصد از درآمد شهرداری تأمین میشود. این اعتبارات کفاف حقوق کارکنان شهرداری را نیز نمیدهد. «حمید احمدی» با اشاره به اینکه امسال بخشی از خدمات شهرداری حلب برون سپاری شده است، اضافه میکند: بحث جمعآوری زباله، آبیاری فضای سبز و نظافت شهر از امسال به بخش خصوصی واگذار شده و تاکنون نیز در این اقدام موفق بودهایم. وی میگوید: یکی از این پروژهها مجتمع تجاری - خدماتی حلب است که در 3 طبقه ( طبقه همکف شامل واحدهای تجاری، طبقه دوم واحدهای اداری و اقامتی و طبقه دوم نیز تالار و رستوران) طراحی شده و 3 میلیارد تومان اعتبار برای ساخت آن در نظر گرفته شده است. این پروژه هماکنون در مراحل اجرایی قرار دارد و عملیاتی چون تسطیح و آمادهسازی زمین آن انجام شده است و در مرحله واگذاری به بخش خصوصی قرار دارد. شهردار میافزاید: اولویت عملیاتی شدن پروژه در وهله نخست با بخش خصوصی است. در غیر این صورت، پروژه از طریق جذب مشارکتهای مردمی به صورت مشارکتی انجام خواهد شد. اجرای این پروژه از امسال برای 3 سال آینده در نظر گرفته شده است. شهردار حلب از پروژه پارک کوهستانی هزار پله به عنوان پروژه مهم دیگر یاد میکند و میگوید: برآورد هزینه ساخت این پروژه 3 میلیارد تومان تخمین زده شده است. پارک کوهستانی هزار پله شامل واحدهای تجاری است و نصب مبلمان شهری و نورپردازی مناسب و دیگر مواردی که بر زیبایی و جذابیت آن اضافه میشود، در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر این پروژه با 8 هکتار زمین در خروجی حلب برای جذب مسافران کردستان و سنندج در نظر گرفته شده و امسال کلنگزنی میشود.
آسفالتریزی
آسفالتریزی و بهسازی خیابانها پروژهای است که برای همه شهرها مهم و ضروری است. احمدی در این باره اضافه میکند: تاکنون زیرسازی و جدولگذاری خیابانهای شهید نظری، بلوار امام، شهید پنجهشاهی و کشاورز انجام شده است و به زودی آسفالتریزی آنها نیز انجام میشود. برای این پروژه 200 میلیون تومان هزینه شده و برای اتمام آن نیز 200 میلیون تومان مورد نیاز است.
سرویس بهداشتی
شهردار با اشاره به اینکه یک سرویس بهداشتی در مسیر خروجی حلب در حال ساخت است، میافزاید: این فضا که سرویس بهداشتی و نمازخانه بین راهی محسوب میشود 100 متر مربع است و تاکنون 60 درصد پیشرفت داشته است و امسال به بهرهبرداری میرسد. 100 میلیون تومان برای ساخت آن در نظر گرفته شده است. سال گذشته نیز بخشی از آن با 80 میلیون تومان ساخته شد. با ساخت سرویس بهداشتی جدید در مجموع حلب 3 سرویس بهداشتی دارد.
همکاری مردم
احمدی با اشاره به اینکه در تملک زمینهای مورد نیاز برای تعریض خیابانها و دیگر اقدامات مردم همکاری ویژهای داشتهاند، بیان میکند: اگر قرار باشد بابت تملکات مبلغی را پرداخت کنیم شاید در طول سال نتوانیم به اندازه 10 متر نیز به بازگشایی معبر اقدام کنیم. از اینرو همکاری مردم در اجرای پروژههای عمرانی قابل تقدیر است.
ساخت و ساز
شهردار با اشاره به اینکه موضوع ساخت و ساز در حلب منوط به دریافت وام از بنیاد مسکن میشود اظهار میکند: 4 سال است که ارائه وام مسکن شهری متوقف شده است و مردم با دریافت وامهای 15 میلیونی مسکن روستایی از آن برای ساخت و ساز استفاده میکنند. به همین دلیل در سال 93 فقط 3 مورد ساخت و ساز انجام شده و در سالهای 94 و 95 تاکنون هیچ مجوزی برای ساخت و ساز صادر نشده است.
غسالخانه
محل قبلی غسالخانه گاز نداشت اما غسالخانه کنونی از تجهیزات مناسبی برخوردار است. شهردار در اینباره میگوید: خدمات غسالخانه برای شهروندان حلب و روستاهای اطراف در سطح بخش با تصویب شورا کاملا رایگان در نظر گرفته میشود. در حال حاضر این غسالخانه به 45 روستای حلب خدمات ارائه میدهد. وی ادامه میدهد: آرامستان حلب نیز با 2 هکتار وسعت 50 درصد مناسبسازی شده است و هماکنون در مرحله تامین روشنایی قرار دارد. هزار متر مربع زمین نیز به تازگی خریداری و به فضای آرامستان اضافه شده است. 10 تا 15 سال گذشته نزدیک به 700 تا 800 میلیون تومان برای مناسبسازی آرامستان هزینه شد و امسال نیز 50 میلیون تومان برای آماده سازی فضای سبز حاشیه آرامستان در نظر گرفته شده است.
دفع زباله
دفع زباله در حلب بهداشتی است اما مکانیزه نیست. احمدی با بیان این مطلب میافزاید: زبالههای جمعآوری شده بدون عملیات تفکیک به منطقهای در 6 کیلومتری حلب منتقل و دفن میشود و آلودگی خاصی را برای محیط زیست ایجاد نمیکنند.
مشکلات
احمدی نبود مسیر کمربندی برای شهر حلب را یکی از مشکلات میداند و بیان میکند: از آنجایی که در شهر مسیری به عنوان کمربندی نداریم کامیونها با بار سنگین از داخل شهر عبور و آسفالت مسیر را زودتر از موعد تخریب میکنند. درباره مسیر کمربندی نیز مطالعات لازم انجام شده است اما با توجه به اعتبار 5 میلیارد تومانی، امکان اجرای آن فعلا وجود ندارد. البته تردد کامیونها محاسنی چون رونق گرفتن کار و بار کسبه فعال در این محدوده را نیز ممکن میکنند. تردد احشام در داخل خیابان اصلی شهر حلب از دیگر مشکلاتی است که احمدی درباره آن میگوید: اگر موضوع اشتغال زایی در حلب عملی شود تعداد کمتری از مردم به شغل دامداری روی میآورند. برای مقابله با این موضوع و تردد احشام از محدوده مناسب در خیابان کشاورز که شامل 3 فاز میشود مسیری را در نظر گرفتهایم. تاکنون یک فاز از آن به طول 800 متر اجرایی شده و 2 فاز دیگر کل مسیر را به 2500 متر افزایش میدهد و اگر تمام آن بازگشایی شود احشام از این مسیر رفت و آمد میکنند. در صورتی که اعتبار لازم وجود داشته باشد ادامه اجرای پروژه در اولویتهای مهم قرار دارد. هم اکنون 500 میلیون تومان برای تعریض و زیرسازی این مسیر نیاز است.
جذب سرمایهگذار
منطقه حلب به نوعی منطقهای محروم محسوب میشود. از اینرو جذب سرمایهگذار در این منطقه دشوار است. احمدی با بیان این جمله بیان میکند: سرمایهگذاران به سختی حاضر به فعالیت و همکاری میشوند یا پیشنهاداتی که برای همکاری به شهرداری ارائه میدهند، سودآوری ندارد در حالی که آورده شهرداری شامل زمین، پروانه و مجوز تغییر کاربری است و سرمایهگذار باید مراحل ساخت آن را طی کند تا بیشترین سود عایدش شود.
وی ادامه میدهد: با این اوصاف برای مثال شهرداری توان پرداخت 3 میلیارد تومان برای اجرای یک پروژه را نیز ندارد در نتیجه به دنبال سرمایهگذار خواهد بود.
46