مصیب امیری گفت: خانه جهانگردی یکی از مراکز اطلاع رسانی گردشگری در شیراز محسوب می شود که در نظر داریم قسمتی از این مکان را در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان قرار دهیم تا آثار فاخر و ارزشمند این هنرمندان در معرض دید عموم قرار گرفته و به صورت کاملا تخصصی معرفی شود .
امیری اظهار داشت : با توجه به اینکه هریک از شهرستان های فارس دارای هنرهای اصیل و بومی متعددی است و گاها برخی از این هنرها ناشناخته و یا کمتر شناخته شده اند از این رو تبدیل خانه جهانگردی به محلی برای معرفی این محصولات در دستور کار قرار گرفت.به گفته وی اجرای این طرح نه تنها به معرفی آثار کمک می کند بلکه گردشگران و همشهریان را به دیدن چنین اماکنی ترغیب خواهد کرد .
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس در ادامه با تاکید بر اینکه از هر فرصتی برای معرفی آثار صنایع دستی و گردشگری این استان باید بهره ببریم، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 200 هزار نفر صنعت گر در زمینه صنایع دستی در فارس مشغول به فعالیت هستند و عمده هنرمندان صنایع دستی در بخش دست بافته ها فعال هستند که در روستاها و عشایر حضور دارند.امیری در ادامه افزود:بخش صنایع دستی ظرفیت های منحصر به فردی در بخش اقتصادی دارد که می تواند یکی از راه های مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در کشور باشد.
به گفته وی ، در حال حاضر 735 کارگاه، دو خانه، سه تشکل غیر دولتی و 200 هزار نفر صنعتگر در بخش صنایع دستی در فارس فعال هستند اما فعالیت هنرمندان در این بخش نیاز به فروش محصولات و تولیدات آنها نیز دارند و اگر تولیدات هنرمندان ما فروش نداشته باشد، صنایع دستی دچار ضرر و زیان می شود.
امیری معتقد است: چنانچه هنرهای سنتی و صنایع دست ساز هنرمندان در زندگی روزانه مردم مورد استفاده قرار نگیرد رفته رفته به فراموشی سپرده می شود .وی با تاکید بر اینکه رونق صنایع دستی نیاز به فرهنگ سازی و استفاده از این هنرها در زندگی روزانه مردم دارد، افزود : چنانچه بازارهای فروش تولیدات و محصولات صنایع دستی جان نگیرد این بخش همواره با رکود و بی رونقی همراه است که در این زمینه یکی از راهکارها برپایی بازارچه ها و نمایشگاه های موقت ،فصلی و دایمی صنایع دستی است.
وی اظهارداشت: در بخش صنایع دستی باید بازارهای فروش شناخته و تولیدات بر اساس نیاز بازار و مخاطبان تولید و به بازار عرضه شود.وی تصریح کرد: استقبال مردم ازخرید تولیدات و محصولات هنرمندان صنایع دستی استان در نمایشگاه ها و بازارچههای موقت و فصلی این امید را به هنرمندان و صنعتگران میدهد تا برای عرضه و فروش تولیدات خود در آینده از روشهای مطلوبتری استفاده کنند که بی شک حضور هنرمندان و تولیدات ارزشمند آنها در خانه جهانگردی به رونق اقتصادی صنایع دستی استان کمک خواهد کرد.
گفتنی است از 250 رشته صنایع دستی موجود در کشور 120 رشته در این استان وجود دارد که از این تعداد 85 رشته صنایع دستی در فارس فعال است.
رشته های خاتم سازی، قلمزنی، کاشی هفت رنگ، خوشنویسی، نگارگری، تذهیب، نقاشی قهوه خانه ای، طراحی سنتی، گره چینی، گچبری، آیینه کاری، میناسازی، حجاری، جواهرسازی، قلمکار سازی، حصیربافی و معرق، سوزندوزی، رودوزی سنتی، جلد سازی و صحافی سنتی، شیشه گری، نقاشی روی شیشه، تراشکاری روی شیشه، کاشی سازی، نازک کاری چوب، چرم دوزی و نقاشی روی چرم، از رشته های فعال صنایع دستی در فارس است.
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵
«خبرجنوب» نوشت: مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس از نمایش تولیدات و محصولات صنایع دستی هنرمندان این استان در خانه جهانگردی شیراز خبر داد.
منبع: خبرآنلاین