«ما وقتی از FATF صحبت میکنیم، درباره یک مقررات بینالمللی حرف میزنیم که ١٨٠ کشور آن را پذیرفتهاند و این تفاهمنامه را امضا کردهاند. یعنی مبارزه با قاچاق و پولشویی را پذیرفتهاند. ما هم از ابتدا میگفتیم اینها حرام است و از صدر اسلام تاکنون این مسائل حرام بوده است. ما سالانه در مبارزه با قاچاق، شهید میدهیم و کسی نمیتواند ما را به قاچاق متهم کند. اتفاقا حسابهای رمزدار و بدون نام در سوئیس متعلق به کشورهای دیگری است که اینها میتواند مصداق پولشویی باشد. ما به نسبت این سیستمها، از پاکترین سیستمهای اقتصادی هستیم اما متأسفانه برخی اوقات گروههای مختلف نادانسته مطالبی بیان میکنند که درواقع متهمکردن خودمان است». بهمنی با بیان اینکه «آیا واقعا رتبه کشور ما در آمار شفافیت اقتصادی باید همین رتبهای باشد که الان داریم»، تصریح کرد: «من چنین اعتقادی ندارم و فکر میکنم با پیوستن به این تفاهمنامه میتوانیم حقانیت خودمان را اثبات کنیم و از این جایگاهی که واقعا در شأن نظام ما نیست، بالا برویم».
بهمنی درباره الزاماتی که مخالفان FATF میگویند نباید تن به پذیرش آنها دهیم، هم گفت: «ما میگوییم همه چیزهایی را که شما در FATF میگویید تا الان رعایت کردهایم و از الان به بعد هم رعایت میکنیم. ما هیچوقت پولشویی نکردهایم و وقتی به این تفاهمنامه پیوستیم دیگر بهانهای هم ندارند که ما را به این چیزها متهم کنند. به شرط آنکه برخی از دوستان در داخل خودمان را متهم نکنند».
او همچنین در پاسخ به اینکه آیا اطلاعات محرمانه اقتصادی ما با پیوستن به FATF، در اختیار بیگانگان قرار خواهد گرفت، نیز تأکید کرد: «ما هیچ اطلاعاتی که محرمانه باشد به کشورهای خارجی ندادیم و حتی در همان ایام تحریم هم طلا وارد کشور کردیم و ذخایر ارزی برای کشور ایجاد کردیم. FATF اصلا نمیتواند به این اطلاعات ما دسترسی پیدا کند و ما چیزهایی که محرمانه است و نباید در اختیار بیگانگان قرار بگیرد را که به کسی نمیدهیم. نه فقط ما، بلکه هیچیک از ١٨٠ کشوری که به این تفاهمنامه پیوستهاند، قرار نیست ریز اطلاعات محرمانه اقتصادی خود را در اختیار کسی قرار دهند». بهمنی همچنین در پاسخ به اینکه از سال ٨٩ که شما استارت پیوستن به این سازمان را زدید چه اقداماتی انجام شده، نیز گفت: «ما سال ٨٩ درخواست پیوستن به FATF را دادیم. تا امروز هم هیچ تخلفی از موارد مورد نظر FATF در ایران انجام نشده است. اینها باید موردبهمورد بررسی میشد. ابتدا بحث این بود که ما اصلا قانونی برای این موارد در داخل کشور نداشتیم. ما و کرهشمالی بهدلیل اینکه در داخل کشورمان قانون مبارزه با پولشویی نداشتیم، در لیست سیاه قرار داشتیم. خب، در این مرحله، ما آمدیم قانون نوشتیم و قانون به تصویب مجلس رسید و ما از لیست سیاه بیرون آمدیم. بعد از آن هم باید مراحل یکی پس از دیگری طی میشد و همه کارهای لازم را انجام دادیم تا به مرحله اجرا رسیدهایم. این قانونی است که مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان هم تأیید کرده است. الان نباید برای پرداختن به مسائل کوچک، این مسائل مهم کشور و ارزش و اهمیت آنها نادیده گرفته شود».
23302