به گزارش فارس، الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصر امروز شنبه در نشستی با موضوع بررسی مفاسد اقتصادی و با عنوان " ناگهان پرده برانداختهای یعنی چه " که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد برگزار شد، به موضوع فساد سیستمی پرداخت.
اهم اظهارات وی را در ادامه بخوانید:
- یکی از اتهامات به کشورمان توسط نهادهای بینالمللی نبود قانون مبارزه با پولشویی در کشور است. نهادهای بینالمللی اعلام میکنند که کشور ایران مهد پولشویی به شمار میرود که با این اقدام صورت گرفته کشورمان از این اتهام مبرا شد زیرا با تصویب این قانون افراد مکلف شدند که معاملات بالای 150 میلیون تومان خود را با سیستم بانکی انجام دهند.
- اقدام دیگر دستگاه قانونگذاری در خصوص مبارزه با مفاسد قانون مالیات بر ارزش افزوده بود.
- این قانون براساس ظاهر یک قانون مالیاتی به شمار میرود اما در اصل به دنبال شفافسازی مبادلات پولی و کالایی است زیرا بر طبق این قانون تک تک مبادلات طبق آنچه در قانون آمده است زیر ذرهبین دستگاه مالیاتی قرا دارد.
- به دلیل فشار بعضی افراد نرخ ارزش افزوده در نظر گرفته شده مناسب نیست اما همین که این قدم برداشته شد، اقدام پسندیدهای به شمار میرود.
- در مهرماه سال 87 زمانی که قرار بود این قانون عملیاتی شود بازار طلای اصفهان اعتصاب کرد؛ دلیل این اعتصاب چه بود؟ زیرا پیش از این در حدود یکصد تن طلا به صورت قاچاق وارد اصفهان میشد و پس از ورود به اصفهان در کشور توزیع میشد و این قانون افشاکننده این قاچاق بود و به همین دلیل اعتصاب صورت گرفت. البته دولت به هر دلیلی عقبنشینی کرد اما تصویب این قانون آنقدر مؤثر بود که آنها واکنش نشان دادند.
- قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 برای آزادسازی اقتصادی و خصوصیسازی به مفهومی که عموم مردم در ثروت ملی شریک باشند، توزیع سهام عدالت، حداقلی کردن تصدی دولت در حوزه اقتصادی اقدامات عظیمی بود راهبرد مجلس هفتم قرار گرفت و مجلس نیز به منظور فراهم کردن سکوی پرش اقتصادی آنها را به همراه دیگر اقداماتی انجام داد.
- نادران همچنین برگزاری علنی دادگاهها به جز دادگاههای امنیتی و دادگاههای که مباحث منافی عفت عمومی در آنها مطرح میشود را از دیگر اقدامات مجلس شورای اسلامی در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی عنوان کرد.
- مجلس غیر از قانونگذاری بحث نظارت را نیز دنبال میکند زیرا مجلس شورای اسلامی مرجع آرا مردمی به شمار میرود و انتظار این است که از جانب ملت به رفتار همه دستگاههای کشور ناظر باشد.
- فساد اقتصادی زمانی پیچیده خواهد شد که به صورت سازمان یافته و متصل به نهادهای حکومت شکل بگیرد و متأسفانه امروز شاهد شکلگیری این گونه فساد در کشور هستیم یعنی افرادی توانستهاند خارج از حکومت با مدیران داخل حکومت شبکه فساد تشکیل دهند.
- زمانی که بحث رحیمی معاون اول رئیسجمهور مطرح شد یکی از نمایندگان به بنده گفت که طرح این مبحث بیتقوایی بود البته بعضی از نمایندگان به بنده گفتند که چرا پاسخ این نماینده را نمیدهید؟ من اعلام کردم که این نماینده یکی از رابطین رحیمی با نمایندگان مجلس به شمار میآید، با این وضعیت بنده به وی چه بگویم؟
- در یکی از این پروندهها فردی در خارج از کشور بنزهای دزدیده شده را از طریق شبکههایش از دوبی وارد کشور میکرد که در انتها این فرد دستگیر شد.
- این فرد شاکی خصوصی پیدا کرد و این شاکی اعلام کرد که وی 4 میلیارد از پول بنده را برداشت کرده است و دیوان محاسبات وارد این دعوا شد. دادستان وقت تهران هم به قاضی اعلام کرد که متهم را آزاد کند و قاضی در پاسخ به این درخواست دادستان اعلام کرد که این اقدام بدون وثیقه امکانپذیر نیست و دادستان در پاسخ خواستار صدور قرار کفالت شد و قاضی زیر بار این مسئله نرفت اما دادستان با دستخط خود قرار کفالت را نوشت و این فرد آزاد شد و بعد از آزادی نیز از کشور فرار کرد. در واقع این شبکه است که به فرد اجازه میدهد که 4 میلیارد پول را خورده و آنگاه نیز به راحتی نیز فرار کند.