به گزارش خبرآنلاین، این برنامه با افروختن شمع توسط ثریا قاسمی، دختر مرحوم حمیده خیرآبادی آغاز شد. در این جشن که به همت انجمن بازیگران خانه تئاتر برپا شده بود یاد از دست رفتگان تئاتر ایران؛ رضا کرمرضایی، محمود بنفشهخواه، حمیده خیرآبادی و کیومرث ملکمطیعی گرامی نگه داشته شد. فرزانه کابلی هم با اجرای حرکات موزون سعی کرد برای این هنرمندان سوگواری کند.
هفتمین جشن شب بازیگر تئاتر با قرائت پیام جهانی روز تئاتر توسط ثریا قاسمی، پیام ملی روز جهانی تئاتر توسط بهزاد فراهانی و بیانیه انجمن بازیگران توسط کاظم هژیرآزاد ادامه داشت.
این بیانیه بر واگذاری تمامی امکانات تئاتر در حوزه تولید و اجرا به خانواده تئاتر تأکید کرده و اختصاص بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی را بدون پیوند دادن به جشنوارهها و یادوارهها و همچنین طرح و برنامهریزی برای ایجاد مرکز تئاتر ملی و دانشکدههای آن در مرکز هر استان ضروری دانسته بود.
در ادامه هم پیامی تصویری از رکنالدین خسروی از لندن پخش شد. خسروی در این پیام بیش از هر چیز بر نقش مهدی فروغ در تئاتر ایران تأکید کرد.
اجرای موسیقی زنده در جایجای برنامه و استفاده از مجری جوان (الهام پاوهنژاد) یکی از نکات مثبت این جشن بود که فضا و حاضران را از کسالت نجات میداد.
سعید تهرانی، کارگردان جوان تئاتر از افرادی بود که به همراه گروه سه نفرهاش برنامهای متفاوت در اجرای موسیقی با استفاده از سکه و ضرب گرفتن بر پا و سینهاش ارائه داد.
اما تقدیر از بازیگران تئاتر و انتخاب برترین بازیگران تئاتر سال 88 مهمترین بخش برنامه شب گذشته بود. مسؤولیت اهدای جوایز تقدیرشوندگان را که شامل تندیس خانه تئاتر، تمبر چهره آنها و فرهنگ سیزده جلدی تئاتر ایران بود عزتالله انتظامی بر عهده داشت.
ولیالله شیراندامی، مهین شهابی، پرویز بهرام و فریماه فرجامی بازیگران پیشکسوتی بودند که مورد تقدیر قرار گرفتند. پرویز بهرام، دوبلور و بازیگر قدیمی تئاتر که وکیل دادگستری هم هست با اشاره به سانسورهای فیلمها و شگردهایی که دوبلورها برای تغییر داستان باید بیاموزند از دولت و وزارت ارشاد خواست با تدوین یک قانون مدون برای سانسور تکلیف هنرمندان در رشتههای مختلف به خصوص تئاتر را روشن کنند. تا هنرمندان هر روز با یک قانون و مصداق برای سانسور مواجه نشوند.
مسؤولان سازمان پست، تلگراف و تلفن هم به عنوان پشتیبان مالی در این جشن حضور داشتند و در بخشی از مراسم به روی صحنه آمدند و به همراه عزتالله انتظامی از تمبر اهدایی از سوی این سازمان را که به مناسبت روز جهانی تئاتر طراحی شده بود رونمایی و آن را امضا کردند.
معرفی بهترین بازیگران سال گذشته با ایراد بیانیه هیأت داوران توسط احمد دامود آغاز شد. هیأت داوران مرکب از حمید سمندریان، احمد دامود، ابوالقاسم معارفی و هوشمند هنرکار بودند که آرای خود را برای انتخاب بهترین بازیگران مرد و زن سال گذشته به این شرح اعلام کردند:
در بخش بازیگری مرد:
رتبه سوم: جواد نمکی برای بازی در دو نمایش «لیرشاه» و «آگاممنون»
رتبه دوم: با تقدیر از علی سرابی، رضا بهبودی برای بازی در دو نمایش «به خاطر یک مشت روبل» و «لیرشاه»
رتبه اول: با تقدیر از احمد مهرانفر، حمیدرضا آذرنگ برای بازی در دو نمایش «اهل قبور» و «خنکای ختم خاطره».
در بخش بازیگری زن:
رتبه سوم: با تقدیر از سوگل قلاتیان، الهام جعفرنژاد برای بازی در نمایش «اسبهای پشت پنجره»
رتبه دوم: با تقدیر از ژاله صامتی، پانتهآ پناهیها برای بازی در نمایش «ترمینال»
رتبه اول: با تقدیر از نسیم ادبی، ریما رامینفر برای بازی در دو نمایش «رومولوس کبیر» و «غریبهای در خانه».
اما زمانی که نام حمیدرضا آذرنگ به عنوان کسی که رتبه اول بازیگر مرد را کسب کرده است خوانده شد، او دست علی سرابی را گرفت و به صحنه آمد. میکروفن را گرفت و اعتراضش را نسبت به انتخاب نشدن علی سرابی به عنوان بازیگر برتر اعلام کرد و گفت: «این نوع انتخابها استعدادهای جوان را سرکوب میکند و در نهایت جایزهاش را به علی سرابی تقدیم کرد.»
در این مراسم بازیگران و هنرمندانی چون فاطمه معتمدآریا، امیر جعفری، هدایت هاشمی، نگار عابدی، محمد یعقوبی، اصغر همت، اسماعیل خلج، بهروز بقایی، محمداسکندری، صابر ابر، احمد کامیابیمسک، محمدرضا خاکی، رویا تیموریان، مسعود فروتن، داریوش اسدزاده و هادی مرزبان، اکبر زنجانپور و بسیاری دیگر از هنرمندان حضور داشتند.
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۴
هفتمین دوره جشن بازیگر تئاتر به مناسبت بزرگداشت روز جهانی تئاتر شنبه شب در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد.
منبع: خبرآنلاین