«خبرجنوب» نوشت: برای اولین بار در دنیا محققان شیرازی آنتی ژن نو ترکیب برای تشخیص یک بیماری انگلی «احشایی و چشمی» ساختند.

رئيس مركز تحقيقات پايه در بيماري هاي عفوني از ساخت يك آنتي ژن نوتركيب براي اولين بار در دنيا توسط محققان دانشگاه علوم پزشكي شيراز خبر داد. دكتر سيدمحمود سجادي گفت: تشخيص بيماري «لارو مهاجر احشايي و چشمي» كه از طريق حيوانات به انسان منتقل مي شود، بسيار دشوار است و با توجه به اهميت موضوع، اين فعاليت تحقيقاتي در شيراز انجام شد.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: اين پروژه با همكاري يكي از دانشگاه هاي مالزي به منظور تشخيص صحيح و سريع لارو احشايي و چشمي صورت گرفته و مي تواند كمك بسزايي به رفع مشكلات ناشي از اين بيماري كند.
دكتر سجادي يادآور شد: لارو چشمي برخي مواقع تشخيص داده نشده و با نوعي سرطان چشم اشتباه گرفته مي شود به طوري كه حتي گاهي چشم بيمار را تخليه مي كنند!
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: اين بيماري قابل درمان است اما اگر به موقع تشخيص داده نشود ممكن است چشم را كور كند كه با آنتي ژن نوتركيب ساخته شده در شيراز مي توان اين بيماري را به موقع تشخيص داد.
دكتر سجادي ادامه داد: عامل اين بيماري انگلي مي تواند در كبد، ريه و يا حتي مغز نفوذ كرده و اعضا را درگير كند و به طور مثال باعث ايجاد آسم شود و در موارد بسيار شديد مي تواند يك عضو را از كار بيندازد و شايد مرگ را نيز به دنبال داشته باشد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: توجه به توليد اين آنتي ژن اهميت بسزايي دارد به همين دليل از مسئولان انتظار حمايت داريم. وي ادامه داد: با وجود اينكه يكي از كمپاني هاي سوئيس خواستار خريد دانش فني اين آنتي ژن شده، اما تمايل ما به توليد آن در ايران است.
دكتر سجادي يادآور شد: مقاله مربوط به ساخت آنتي ژن نوتركيب تشخيص «لارو مهاجر احشايي و چشمي» در يك مجله معتبر آمريكايي به چاپ رسيده و استقبال مطلوبي از آن شده است.
وي گفت: اهميت موضوع، همكاري مراكز تحقيقاتي براي توليد اين آنتي ژن را مي طلبد و خواستار حمايت از آن هستيم.
اين آنتي ژن توسط دكتر فرزانه ذهبيون با استاد راهنمايي دكتر سيدمحمود سجادي از دانشگاه علوم پزشكي شيراز و پروفسور نوربين از يكي از دانشگاه هاي مالزي ساخته شده است.
بيماري «لارو احشايي و چشمي» از طريق خوردن تخم انگل كه توسط سگ و يا گربه آلوده در محيط دفع مي شود يا حتي با خوردن گوشت خام و يا خوب پخته نشده پرندگان و به خصوص جگر خام آلوده مي تواند به انسان منتقل شود.

46

منبع: خبرآنلاین