به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ دکتر مجید حنیفه، که در چهارمین روز از هفته پیشگیری از مسمومیتها با عنوان پیشگیری از مسمومیتهای ناشی از مواد غذایی و گیاهان سمی سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: باکتریها، ویروسها، قارچها، مواد افزودنی غیر مجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیتهای غذایی محسوب میشود.
وی افزود: مسمومیت با مواد غدایی میتواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآوردههای غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود.
حنیفه، بوتولیسم را از کشندهترین انواع مسمومیتهای غذایی برشمرد و گفت: بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: علایم و نشانههای بوتولیسم به صورت تاخیری (۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر میشود.
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو، اسهال را از شایعترین نشانه در بسیاری از مسمومیتهای غذایی دانست و گفت: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و فرو رفتگی و زنگ زدگی مشاهده میشود خودداری کنید.
وی مسمومیت با گیاهان را یکی از شایعترین علل بروز مسمومیتهای اتفاقی در کودکان در جهان عنوان کرد و افزود: در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوهها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری کنید، کنجکاوی ذاتی کودکان زیر ۵ سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک میشود.
حنیفه افزود: در صورت بلعیدن قسمتهای مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتما با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره ۱۴۹۰و۱۹۰ تماس بگیرید.
46