به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سروآباد، فرماندار سروآباد در این مراسم با بیان اینکه قصه گویی نقش بسیار مهمی در شکل گیری شخصیت کودک دارد، اظهار داشت: از طریق قصه ها و داستان های خوب، کودک به بسیاری از ارزش های اخلاقی پی می برد و البته بسیاری از ارزش های انسانی که هسته ی مرکزی بسیاری از قصه ها و داستآنها را تشکیل می دهند و در قصه با سرنوشت انسان عجین هستند تقویت اینها در قالب قصه لازم و ضروری است.
علی مفاخری افزود: قصه ها و افسانه ها همواره موجبات رشد و تعالی فکری و فرهنگی انسان ها را در هر دوره و زمانی فراهم نموده و به نوعی در رشد و کمال ذهنی و فرهنگی انسان ها مؤثر بوده اند.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته مادربزرگ ها و پدربزرگ ها قصه های خوبی را براي ما نقل می کردند که بسیار شیرین و دلپذیر بودند که این قصه ها هم شادی آفرین و هم آموزنده بودند قدیمی ها در قصه ها از واژه هایی استفاده می کردند که کودکان را تحت تأثیر قرار می دادند .
فرماندار سروآباد همچنین گفت: امروز تلویزیون، اینترنت به ابعاد تربیتی آسیب می زنند که زنده کردن قصه گویی تاثیرات مثبتی در جامعه می گذارد و بهترین فرصت برای پرورش شخصیت کودکان در جامعه در ابعاد مختلف است.
وی اذعان کرد: بهتر است داستان هایی برای قصه گویی انتخاب شود که توجه کودک را جلب کند و برایش سرگرم کننده باشد و کنجکاوی او را برانگیزد و تخیل کودک را فعال کند و به او کمک کند که توانایی ذهنی اش را افزایش و احساساتش را توضیح دهد.
فرماندار سروآباد در پایان ضمن تقدیر و تشکر از بانیان برگزاری جشنواره قصه گویی عنوان کرد: با توجه به اصل مدرن و دورانی که در آن هستیم تفاوت های اساسی با 50 سال پیش دارد و نیاز داریم خود را با جامعه امروز هماهنگ کنیم چرا که ارزش های اصیل اخلاقی جامعه در بستر زمان تاثیر ناپذیر است.
سهیلا شیخی، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان نیز در نوزدهمین جشنواره ی بین المللی قصه گویی مرحله استانی که در محل کانون پرورش فکری کودکان شهرستان سروآباد و با حضور برخی از مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار داشت: قصه گویی واسطه و ابزار تربیتی است که از این طریق بسیاری از مسائل را می توانیم به کودکان آموزش دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از سر فصل های مهم ایرانی ما قصه گویی است افزود: متاسفانه در جامعه ی امروزی ما این مقوله مهم رو به کم رنگ شدن است.
سهیلا شیخی اذعان کرد: پدر و مادر های ما در آن دوران راه و رسم زندگی را در قصه گویی ها به کودکانشان آموزش می دادند که متاسفانه این شیوه در جامعه ی امروزی روبه فراموشی سپرده شده است.
مدیر کل کانون کردستان اظهار کرد: هدف همکاران من از برگزاری جشنواره های مختلف قصه گویی چه به صورت استانی و چه به صورت کشوری و قرار دادن آن در مراحل فعالیت اصلی کانون این است که قصه گویی را به صورت یک فرهنگ در جامعه دوباره القا و زنده نگه داریم.
وی افزود: از طریق قصه گویی و بیان داستان های آموزشی مسائل آموزشی به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود و بسیاری از بیماریها با قصه درمان شده و در قرآن کریم نیز بسیاری از مسائل تربیتی به صورت قصه بیان شده است.
وی از مسئولین آموزش و پرورش سروآباد خواست تا با همکاری این کانون بتوانند زمینه ی شکوفایی خلاقیت و استعداد های نهفته ی دانش اموزان را فراهم نمایند.
شیخی اظهار داشت: این ذهنیت که فعالیت های کانون موجب ضربه زدن به درس دانش آموزان می شود اشتباه است و قصه گویی برای کودکان و نوجوانان را هنری بی بدیل خواند .
شیخی در پایان با تاکید بر احیای فرهنگ قصه گویی در جامعه و در میان پدر و مادران اظهار کرد: وظیفه ی ما به عنوان متولیان امور فرهنگی این است که این قصه گویی به صورت یک فرهنگ دوباره در جامعه زنده و پررنگش شود.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان در پایان گفت این جشنواره دو روزه است و قصه گویان برتر به مرحله کشوری راه پیدا می کنند.
46