به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «شیدای من» مجموعهای از نواختههای استاد فرهنگ شریف در کهنسالی است. این آلبوم را که در دو بخش مجزای ابوعطا و همایون نواخته شده، مؤسسه «نسیم مهرآوا» راهی بازار موسیقی کرده است.
شریف در اثر تازهاش، با ابداعاتی که در نحوه انگشتگذاری و مضرابزنی در نقاط مختلف سیمهای تار انجام داده، از تار صدایی کاملاً متفاوت به وجود آورده که بسیاری معتقدند زیباترین صدای تولید شده از ساز تار است.
این هنرمند فقید درباره «شیدای من» گفته است: «در این اثر از ابتکاراتی استفاده شده که در موسیقی ما کاملاً بیسابقه است. من کوکهای مخصوص را کشف و قطعاتی که پرده آن در پرده ساز تار نیست، ارائه کردم که تا به امروز جایی شنیده نشده است.»
استاد «فرهنگ شریف» متولد سال ۱۳۱۰ در آملِ مازندران بود. تار را از عبدالحسین شهنازی آموخت و از محضر مرتضی نیداوود نیز بهره برد. شیوه نوازندگی او مسیر متفاوتی را پیمود و سبکی جدید را پدید آورد. خیلی زود به یکی از نوازندگان حرفهای تبدیل شد و سالها در رادیو در برنامههای مختلف آن هنرنمایی کرد. شریف یکی از بیشترین تعداد حضور در برنامه گلهای رادیو را داشت و در طول فعالیت هنریاش یا هنرمندان برجستهای همچون شجریان، ایرج، خوانساری، قوامی، بنان، تاج، افتخاری و خیلی از هنرمندان بزرگ دیگر همکاری داشت. وی سالها در زمینه موسیقی و تکنوازی فعالیت داشت و آثار فراوانی از خود برجای گذاشت.
اوایل دهه ۸۰ به فرهنگ شریف نشان درجه یک هنری معادل مدرک دکترا اعطا گردید و وی به عنوان چهره ماندگار انتخاب شد. «پیوند مهر» یکی از آثار مهم اوست که به همراه محمدرضا شجریان برنامهای در شور و ابوعطا اجرا کردهاند. «زمرد»، «کرشمه» و «عشاق» از دیگر آلبومهایی هستند که از این استاد بزرگ منتشر شده است. از ویژگیهای ساز شریف میتوان به درنگهای بیشتر نسبت به نوازندگان گذشته و صدادهی متفاوت ساز اشاره کرد. در ضمن جملهبندیهای منحصر به فردی داشت و از گلیساندو یا همان مالش زیاد استفاده میکرد.
ساز شریف به پراحساس بودن شهرت دارد و همیشه در اجرای ابوعطا جلوهای دوچندان پیدا میکند. در «شیدای من» ما شاهد این تلاقی و در ضمن تجربه کهنسالی استاد در کنار هم هستیم. گویی هنر او مانند گوهری در طی این سالیان صیقل خورده و درخشانتر از همیشه خودنمایی میکند. مطابق معمولِ تکنوازیهای شریف، قطعات و چهارمضرابهای فراوانی در کار او مشاهده میشود و در این قطعات سعید رودباری با ساز تنبک، شریف را همراهی میکند. در بخش دوم دستگاه همایون اجرا شده است و در گوشههای مختلف آن قطعات مترآزاد و ضربی شنیده میشود.
57241