گفت‌وگوی خبر با علی اصغر سلطانیه سفیر ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی.

 

سفیر ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شب گذشته با رد تعلق موفقیت‌های هسته‌ای به یک دولت خاص، آن را حاصل تلاش و همبستگی نظام و تمامی مردم ایران دانست.

آقای سلطانیه! نظر شما در خصوص مصادره شدن موفقیت‌ها و پیشرفت‌های هسته‌ای ایران توسط دولت‌ها و به ویژه در دولت نهم چیست؟
من نماینده ایران هستم و به هیچ گروه خاصی وابسته نیستم، وقتی می‌گوییم مدیریت پرونده هسته‌ای در 6 سال اخیر نمره قبولی گرفته است مجموعه نظام مد نظر است، همه دولت‌ها زحمت می‌کشند و با توجه به 3 اصل عزت، حکمت و قدرت پرونده هسته‌ای ایران در حال پیشرفت است. من با زیر سؤال بردن زحمات افراد موافق نیستم. شورای عالی امنیت ملی با حضور تمامی افراد و مسئولان تصمیم‌گیری کرده، نظر مقام معظم رهبری را جویا شده و سپس اقدامات لازم صورت می‌گیرد و این سیاست‌ها در مجموعه کلی نظام و با توجه به بازخوردهای حرکات سیاسی مختلف انجام می‌شود.

همه افراد در موضوع هسته‌ای به فکر خدمت به مردم بوده‌اند و من با توجه به اینکه بیش از 26 سال در زمینه انرژی هسته‌ای فعال بوده‌ام می‌گویم همه در این زمینه خدمت کرده‌اند. تمامی افرادی که مورد تایید رهبری بوده‌اند و در این زمینه فعالیت کرده‌اند نمره قبولی گرفته‌اند و موفقیت‌ها به دلیل یکپارچگی ملت و حمایت آنها از دولت بوده است.

در شرایط فعلی برخورد غرب با ایران هسته‌ای به چه سمتی پیش می‌رود؟
به عنوان یک خدمتگذار در خط مقدم فعالیت‌های هسته ای کشور شاهد استمرار موفقیت‌ها و پیشرفت‌های هسته‌ای ایران هستم و در غرب شاهد این هستیم که کشورهای اروپایی در حال پذیرفتن واقعیت و تطبیق خود با ایران هسته‌ای در سطح بالایی هستند و چون انرژی هسته‌ای میعادگاه علوم و فنون پیشرفته در بالاترین سطح خود است.

نظر شما در خصوص وضعیت پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت چیست؟
به 4 دلیل قطعنامه‌های شورای امنیت هیچ مبنای حقوقی ندارد و بر اساس قوانین آژانس و مقررات NPT باید از دستور کار شورای حکام حذف شود، ما نه فعالیت‌های هسته ای و غنی‌سازی خود و نه همکاری خودمان با آژانس را تعلیق نخواهیم کرد.

با توجه به در پیش بودن انتخاب رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تاثیر تغییر احتمالی البرادعی بر پرونده ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
البرادعی علاوه بر اینکه باید قوانین و آئین‌نامه‌های آژانس را رعایت کرده است، سعی کرده است تا با حسن نیت با پرونده ایران برخورد کند و تنش‌ها را کم کند. دو نفر کاندیدای احراز دبیرکلی بودند که رای نیاوردند اما امیدواریم هر کس این سمت را احراز می‌کند مطابق با اساس‌نامه و به صورت مستقل عمل کند و تحت فشارهای احتمالی قرار نگیرد. آقای البرادعی به خوبی در برابر فشارهای امریکا و فرانسه در قضیه مودالیته ایستادگی کرد اما قرار گرفتن بخشی از اطلاعات فنی در گزارش‌های او که هنوز قطعی نیست باعث سوء استفاده‌های سیاسی برخی کشورها می‌شود که البته ما نیز به این موضوع همانند گزارش اخیر ایشان واکنش نشان دادیم. در حال حاضر گزینه‌های مختلفی برای این پست مطرح هستند که سفرایی از برزیل، اسپانیا و ژاپن شایعه آمدشان هست و البته تلاش غرب برای به دستیابی به این سمت مشخص و بارز است.

منبع: خبرآنلاین