رئيس دانشكده علوم توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي شيراز از نياز فارس به 50 تا 100 تخت توانبخشي به منظور ارائه خدمات ضروري به بيماران و مصدومان در فارس خبر داد.
دكتر محسن رازقي گفت: در حال حاضر تعداد اندكي تخت توانبخشي در فارس موجود است كه اين ميزان شامل 12 تا 15 مورد در بيمارستان چمران بوده و كم و بيش ويژه خدمات توانبخشي است.
وي ادامه داد: خدمات توانبخشي در وهله اول مربوط به ضايعات وارده بر سر، شكستگيها و مواردي از اين قبيل است كه «حاد» نام ميگيرد. اگرچه توانبخشي در خط اول درمان قرار ندارد و حفظ جان در اولويت نخست بوده اما خدمات توانبخشي تحت حاد در فاز دوم بايد به مصدوم ارائه گردد.
دكتر رازقي گفت: برخي مصدومان پس از طي مراحل اوليه درمان نياز به خدمات توانبخشي دارند تا بتوانند با وضعيت ايجاد شده به زندگي معمولي ادامه دهند اما مرخص شدن آنها به دليل عدم وجود تختهاي توانبخشي ميتواند عوارض جبرانناپذيري براي آنها به همراه داشته باشد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: به طور مثال فرد مصدومي كه دچار قطع عضو شده بايد ياد بگيرد كه چگونه زندگي خود را ادامه دهد. در اين زمينه طراحي اندامهاي مصنوعي، استفاده از عصا و يا صندلي چرخدار بايد براي آنها انجام و آموزشهاي مربوطه به آن ها ارائه شود.
دكتر رازقي گفت: وجود خانه توانبخشي در مرحله تحت حاد ضروري است اما در حال حاضر اين مهم به دليل كمبود امكانات براي بيشتر بيماران مغفول مانده و انجام آن امكانپذير نيست به گونهاي كه مصدوم و يا بيمار در فاز توانبخشي به دليل نياز حاد به مراكز تختهاي درماني مرخص شده و با وضعيتي نامطلوب وارد منزل و حتي محل كار مي شود.
رئيس دانشكده علوم توانبخشي دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: در حال حاضر براي ارائه خدمات بهينه توانبخشي به 300 تا 500 تخت در فارس نياز داريم كه راه اندازي 50 تا 100 مورد آن ضروري است.
دكتر رازقي يادآور شد: تختهاي مورد نياز علاوه بر داشتن تجهيزات بايد در فضاي مناسب با نيروي انساني كاربلد شامل پزشكان متخصص، فيزيوتراپيست، شنوايي سنج، كار درمان، بينايي سنج و مهندس ارتوپدي فني راه اندازي شود.
وي گفت: با وجود تاكيدها مغفول ماندن راه اندازي تختهاي توانبخشي هزينه هاي عوارض آن را چند برابر كرده است.
دكتر رازقي افزود: بيماري كه ميتواند با صرف هزينه اندكي خدمات توانبخشي را در همان بستري اوليه دريافت كند به دليل عدم وجود امكانات در اين فاز مشكلات را وارد خانه و محل كار ميكند و به همين دليل هزينههايي كه نظام سلامت و بيمار در آينده بايد صرف عوارض آن كند چندين برابر است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز يادآور شد: در اين شرايط بيمار با وجود امكان افزايش توان در صورت رسيدگي و ارائه خدمات توانبخشي در مراحل اوليه به حداكثر توانايي خود نميرسد و به همين دليل حتي ممكن است به فردي از كار افتاده و افسرده تبديل شود.
دكتر رازقي گفت: با توجه به اين كه بيشتر افرادي كه در تصادفات دچار سانحه ميشوند جوان و جزو فعالان جامعه هستند توجه به راهاندازي تختهاي توانبخشي به ميزان مورد نياز در كشور و استان ضروري است.
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۶
«خبرجنوب» نوشت: مغفول ماندن راه اندازی تخت های توانبخشی هزینه های عوارض مربوطه را چند برابر کرده است.
منبع: خبرآنلاین