به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،133 سال از زمانی که ناصرالدینشاه نامهای برای تشکیل مجلس وکلای تجار امضا کرد میگذرد. نامهای که با آن بخش خصوصی پایگاه و پارلمانی پیدا کرد تا بتواند از حقوحقوق خود دفاع کند.این «اتاق» بهاندازهای مهم شد که در تاریخ از آن بهعنوان اولین پارلمان رسمی ایران و الگوی مشروطه یاد میشود.
در واقع مجلس وکلای تجار، نخستین اتاق تجاری بود که تجار برای بهرهگیری از امتیازهای اقتصادی و سیاسی ایجاد کردند. اساسنامه مجلس وکلای تجار در شش فصل تنظیم شد و ریاست آن به محمدحسن امینالضرب که مشهورترین و شاید ثروتمندترین فعال اقتصادی آن دوران بود، سپرده شد.
پس از جنگ جهانی اول در سال 1298 شمسی هیئت اتحادیه تجار با تشکیلات منسجم و سازمانیافتهای بهصورت خودجوش در سراسر کشور فعال شد.
به این ترتیب از اولین نامهای که امینالضرب به ناصرالدینشاه نوشت تا به همین امروز که 133 سال میگذرد، پارلمان بخش خصوصی فعال بوده و سعی در برطرف کردن مشکلات فعالان اقتصادی داشته است.
در عصر مشروطه، تاجر به کسانی می گفتند که در پی کسب سود به معامله و خرید و فروش عمده کالا می پردازند. این گروه بر اساس میزان ثروت و وسعت فعالیت به سه گروه تقسیم می شدند:
اول،تجار بزرگ، که به صادرات و واردات کالا و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف می پرداختند.دوم، تجار متوسط و کوچک که سرمایه های محدودتری داشتند و به معاملات عمده در داخل کشور مشغول بودند. سوم، تجار و بنکدارها بودند که رابط میان تجار وخرده فروشان بازار قرار داشتند.
بر این اساس تجار بزرگ و متوسط در راس سلسله مراتب اجتماعی بازار که ستون فقرات اقتصادی شهری محسوب می شود، قرار داشتند. اصناف نیز سازمان های خاص خود را داشتند و در تقسیم بندی از تجار متمایز می شدند،با این حال ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشتند.
حالا قرار است،برای اولین بار، اتاق بازرگانی تهران با حضور معاون اول رییس جمهوری، یکصد و سی و سه سالگی اتاق تهران را جشن بگیرند.در همی رابطه مراسمی به عنوان بزرگداشت امین الضرب را برگزار خواهد کرد. در این مراسم قرار است از کارآفرین های برتر کشور، پیشکسوتان صنعتی و اقتصادی، پژوهشگران حوزه اقتصادی ... تقدیر شود.
35224