در حالی صنعت هوایی ایران با ورود اولین ایرباس نو به کشور ، با توجه ویژه محافل رسانه ای اعم از موافق و منتقد روبرو شد که شمارش معکوس برای خرید هواپیماهایی دیگر از ایرباس و همچنین بویینگ آمریکایی آغاز شده است.

زهرا علی‌اکبری: صنعت هوایی ایران، این روزها شرایطی متفاوت را تجربه می کند.  47 سال قبل نیز ، وقتی ایران دو جت بویینگ 707 برای ناوگان هوایی خود خرید رپرتاژی مفصل در این خصوص در نشریه تهران مصوب و سایر مجلات و نشریه های آن زمان منتشر شد . آن روزها قیمت این هواپیماها معادل با 170 میلیون تومان و ظرفیت هر کدام تا 215 نفر عنوان شده است . سرعت این هواپیماها نیز هزار کیلومتر بر ساعت عنوان شده است . 

 در گزارش مذکور که آذرماه سال 1347 در نشریه تهران مصور در خصوص "خبر موافقنامه خرید دو فروند جت از بویینگ"  درج شده ، تاکید شده است که اولین هواپیمای جت در دی ماه 1348 و هواپیمای دیگر در اسفند ماه 1348 تحویل هواپیمایی ملی ایران خواهد شد .

 تامین اعتبار مربوط به خرید این هواپیماها نیز با سهم 20 درصدی از محل سرمایه پرداختی دولت ایران و هشتاد درصد به صورت قرضه از منابع مجاز در این گزارش ذکر شده است . ایران پس از برجام رایزنی هایش برای خرید هواپیما از بویینگ را آغاز کرده است .

قرار بود با استفاده از این هواپیماها پرواز بدون توقف ایران به برخی کشورهای اروپای غربی آغاز شود .  ایران پس از برجام توانست از پس 41 سال قراردادهایی را برای خرید هواپیما با شرکت ایرباس و بویینگ منعقد کند .

آخوندی وزیر راه و شهرسازی که این روزها با هجوم بسیاری از منتقدان دولت روبروست و زمزمه استیضاحش در راهروهای مجلس به گوش می رسد ، پیش تر در بیانیه ای این قراردادها را اقداماتی تاریخی برای صنعت هوانوردی ایران دانست و تاکید کرد ما اولین گام را برای نوسازی ناوگان هوایی برداشتیم.

به گفته وی خرید 80 فروند هواپیمای بوئینگ و 100 فروند هواپیمای ایرباس و 20 فروند ATR که قرارداد آن به زودی تکمیل خواهد شد، نشان از عزم جدی ما برای نوسازی ناوگان هوایی ایران دارد.بر اساس گزارش های منتشر شده میزان صندلی خریداری شده طی قراردادهای جدید ایران با یارباس و بویینگ، معادل 50 هزار صندلی است . سن ناوگان هواپیمایی ایران حدود 23 سال است. این بدین معنی است که اغلب آنها یا سن بازنشستگی خود را طی کرده‌اند و یا به زودی به آن می‌رسند. بنابراین، باید توجه داشت که ظرف 10 سال آتی اکثریت مطلق آن ها باید از چرخه‌ فعالیت خارج شوند. 

3535

منبع: خبرآنلاین