در حالی که حوزه تجسمی در داخل کشور درگیر برگزاری نمایشگاههای دولتی و خصوصی، دوسالانههای به تعویق افتاده، آرت اکسپو و حاشیههای مرتبط با تمامی آنها است در خارج از کشور شرایط به گونه دیگری است. این که چرا حراجهای ساتبی و کریستی باید بیخ گوش ما و در کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار شود و هنرمندان ما هر سال شال و کلاه کنند و آثار گرانقدر خود را در این کشورها در معرض دید خریداران و دوستداران هنرشان قرار دهند، موضوعی است که احتمالا در آینده نزدیک کسی جوابی برای آن نخواهد یافت.
حالا هر چقدر تناولیها، احصاییها و زندهرودیها و... در این حراجها رکوردشکنی کنند باز هم فایدهای ندارد. چارهای نیست؛ فعلاً خبرهای مربوط به موفقیت هنرمندان حوزه تجسمی را باید در ورای مرزها جستوجو کنیم و انتظار نداشته باشیم روزی روزگاری و در آینده نزدیک یکی از این حراجها در تهران و مثلاً در همین هتل استقلال برگزار شود.
خوشبختانه هنرمندان عرصه هنر تجسمی به این دلمشغولیها چندان توجهی ندارند و کار خود را میکنند چنانچه سال جدید را هم با موفقیت شروع کردند. شنبه شب گذشته اسامی هفت نفراز فینالیستهای مسابقه هنر معاصر در برنامه سالانه مؤسسه خیریه «Magic of Persia» در دوبی توسط خانم «شینا واگستاف» سرپرست و مسئول موزه تیت مدرن لندن اعلام شد. این هنرمندان عبارتاند از فرهاد احرارنیا، وحید کمانی، باربد گلشیری، سهند حسامیان، عباس کوثری، محمد بخشی موخر و نیوشا توکلیان.
به گفته خانم واگستاف، ژوری 12 نفره -که متشکل از چهرههای بسیار برجسته عالم هنر هستند- به شدت تحت تأثیر وسعت دید و تنوع خارق العاده آثار هنری خلق شده توسط هنرمندان جوان ایران قرار گرفتهاند.
در مرحله نخست از 130 هنرمند معرفی شده 37 نفر انتخاب شدند و 500 اثردر چهار رشته هنری نقاشی، عکاسی، مجسمهسازی و رسانه جدید مورد بررسی داوران قرار گرفت که مسئولیت این کار با مؤسسه کندل استاربوده است. این مسابقه از طرف مؤسسه خیریه که سازمانی غیر انتفاعی است برپا شده که هدف آن شناساندن فرهنگ ایران باستان و سهم بزرگ آن در فرهنگ جهان به جوانان ایرانی در خارج از ایران است.
آثار این هنرمندان در 12 آوریل در دو گالری معروف دوبی به نمایش گذاشته میشود و در اکتبر 2009 در آکادمی سلطنتی هنر لندن روی دیوار میروند وسپس برنده نهایی اعلام میشود.
اسامی هیأت ژوری:
استوارت کومر، تهیٌهکننده هنری فیلم در موزه تیت جدید لندن، رز ایسا، تهیهکننده و سرپرست هنری، عباس کیارستمی، هنرمند، اکسل لنگر، مسئول موزه ریت برگ زوریخ، ونیشا پورتر، مسئول بخش هنر اسلام و خاورمیانه معاصر در موزه بریتانیا، علیرضا سمیع آذر، مدیر اسبق موزه هنرهای معاصر تهران- کامران دیبا، آرشیتکت و بنیانگذار موزه هنرهای معاصر- ی. ز. کامی، هنرمند، شیرین نشاط، هنرمند، جولیا پیتون جونز، مسئول گالری سرپنتا ین لندن، پرویز تناولی، هنرمند و شینا واگستاف، سرپرست و مسئول موزه تیت مدرن لندن.