به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آیا قرار دادن سود روزشمار برای سپرده ثابت بانک رباست یا خیر، گفت: اگر سپردهگذار بانک را وکیل کند که با پول او معامله مشروع انجام دهد و درصدی از سود آن را به سپردهگذار بدهد و بقیه را به عنوان حق وکالت بردارد(همانگونه که در قانون بانکداری بدون ربا آمده است) اشکال ندارد اما اگر به شرط گرفتن زیاده قرض به بانک بدهد، ربا و حرام است.
وی در پاسخ به این ادعا که «چرا با وجود حرام بودن ربا، بانکهای کشور وام ربوی میدهند و اسمش را قرضالحسنه میگذارند»، بیان داشت: اگر بانکها مطابق قانون بانکداری بدون ربا عمل کنند، وام آنها ربوی نمیشود ولی متأسفانه برخی از مسئولان بانکها بدون توجه به قانون عمل میکنند و مشتریان نیز آگاهی به مسائل شرعی وام ندارند، در نتیجه وام آنها ربوی و حرام میشود.
آیتالله صافی درباره سپردهگذاری در موسسات مالی و اعتباری که سود پرداخت میکنند نیز اظهار داشت: اگر پول را بر مبنای یکی از عقود شرعی مانند مضاربه و مشارکت در اختیار مؤسسه میگذارند، با رعایت شرایط شرعی معامله، گرفتن سود اشکال ندارد.
وی گفت: همچنین اگر مؤسسه را وکیل کنند که با سپرده ایشان معاملات مشروع انجام دهد و قسمتی از سود را به عنوان حقالوکاله بردارد و بقیه را به سپردهگذار بدهد اشکالی ندارد، اما اگر به شرط گرفتن سود به مؤسسه، قرض میدهد، ربا و حرام است.
این مرجع تقلید در خصوص تعیین مدت زمان سپردهگذاری از سوی موسسات مالی و اعتباری برای پرداخت وام تصریح کرد: اگر پول گذاشتن در صندوق، مشروط به قرض دادن پس از شش ماه باشد، حکم ربا دارد.