به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح سوال حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر، از بیژن زنگنه، وزیر نفت در خصوص ایرادات اصلی در الگوی پیشنهادی قراردادهای جدید نفتی و تضاد آن با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و سایر قوانین و با عدم طی شدن تشریفات قانونی و در نظر نگرفتن منافع ملی، پس از استماع سوالات این نماینده و توضیحات زنگنه، از پاسخ های وزیر نفت قانع شدند.
نمایندگان با 56 رأی موافق، 125 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در صحن سوال مطروحه از وزیر را وارد ندانستند.
وزیر نفت در مجلس عنوان کرد: در تدوین الگوی جدید قراردادهای نفتی تمام اصول مطروحه در ماده 125 قانون برنامه پنجم توسعه از جمله نبودن تعهد دولت، تعهد بانک مرکزی و ... رعایت شده است. در این ماده مقرر شده وزارت نفت در سقف تولید یک میلیون بشکه نفت خام و 250 هزار متر مکعب گاز طبیعی با اولویت میادین مشترک مجاز به عقد قرارداد است و باید انعکاس بودجه ای داشته و از این به بعد هم خواهد داشت، اما این گونه نیست که برای هر میدان به صورت جداگانه مجوز بودجه ای لازم داشته باشد.
زنگنه در خصوص سوال عدم لحاظ کردن «تحریم ناپذیری» و «حمایت از ساخت داخل» در اینگونه قراردادها اعلام کردند: در ماده 4 الگوی جدید قراردادهای نفتی به صراحت و به طور کامل این مهم لحاظ شده است.
البته حاجی دلیگانی، نماینده مجلس، این پرسش را مطرح کرد که با توجه به توان فنی ومالی شرکت های داخلی در توسعه میدان آزادگان، چرا توسعه این میدان را در قالب قراردادهای جدید نفتی به شرکت توتال داده اید؟ که زنگنه عنوان کرد: هیچ اصراری در واگذاری این میدان به شرکت خاصی وجود ندارد بلکه وزارت نفت ضمن برگزاری مناقصه، توسعه این میدان را به هر شرکتی چه داخلی یا خارجی که توان فنی و مالی آن برای وزارت نفت اثبات شود، خواهد سپرد که البته با توجه به حجم منابع مالی مورد نیاز چندین میلیارد دلاری و نیز پیچیدگی فنی این میدان که موجب شده ضریب بازیافت آن زیر 5 درصد باشد، طی سالیان گذشته هیچ شرکت داخلی نتوانسته موفقیتی در این امر داشته باشد.
وزیر نفت در مقابل سوال دیگر حاجی در خصوص علت معرفی 52 میدان مستقل و مشترک برای واگذاری در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی، گفت: ما این میادین را صرفا معرفی کرده ایم و با توجه به اینکه برای همه میادین ما مشتری وجود ندارد، بنابراین ناچاریم میادینی را عرضه کنیم که درخواست کننده ای برای آن وجود داشته باشد.
وی افزود:بورسیه یک دانشجو با تعهد استخدام او دو امر متفاوت است و شرکت نفت و وزارت نفت هیچ وقت در مصوبهای که در سال 80 بوده و الان به آن استناد میشود هیچ تعهدی در این زمینه نداده است.
وی تصریح کرد: البته بحث اصلی بر این است که پس از پایان هر دوره کارشناسی دانشگاه صنعت نفت اسامی فارغالتحصیلان گروه الف را به مدیریت امور اداری شرکت نفت اعلام میکند و بعد از آن بر حسب نیاز از این افراد فقط آزمون کتبی گرفته نمیشود اما سایر مراحل گزینش و مصاحبه را باید طی کنند. بنابراین این مسأله به معنای تعهد استخدام نیست.
زنگنه در ادامه اظهار کرد: البته چند سالی است که ضوابط استخدامی به سازمان امور اداری و استخدامی واگذار شده است و در حال حاضر نیز غیر از دانشگاه صنعت نفت چندین دانشگاه دیگر از جمله دانشگاههای امیرکبیر، شریف، تهران، تبریز، شیراز و علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در رشته نفت پذیرش دانشجو دارند و خوشبختانه هزاران نفر فارغالتحصیل میشوند اما کل گروه الف 900 نفر هستند.
وی افزود: از این تعداد نیز درخواست استخدام 250 نفر را به سازمان اداری استخدامی دادیم که با 150 نفر از آنان موافق شد آن هم افرادی که معدل بالای 16 در کارشناسی و 17 در کارشناسی ارشد داشته باشند مشمول این موضوع هستند. نهایتاً این 150 نفر یا استخدام شدهاند یا آخرین مراحل استخدام آنها طی میشود.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: برای سایر افراد نیز مجدداً درخواست استخدام میدهیم اما بنده خودم نمیتوانم کسی را استخدام کنم، قانونی نیست و قانون و مقررات به من اجازه نمیدهد. لذا بنده معتقدم استخدام نخبگان در صورت نیاز باید از همه دانشگاهها باشد دلیلی ندارد که فقط از دانشگاه صنعت نفت انجام شود.
وی در پایان تأکید کرد: راه نجات کشور در ایجاد اشتغال این است که فعالیتهای نفتی در کشور ایجاد شود که در پی آن دهها هزار شغل ایجاد خواهد شد. لذا با استخدام مربوط به دانشگاه صنعت نفت مگر چند مورد استخدام انجام می شود. اصل کار این است که در کشور اشتغال مولد داشته باشیم.
35225