اگر این دوستان آسیبشناسی دقیقی از روند حرکتی پیشین جریان اصولگرا و علل شکست شورای هماهنگی در نیل به وحدت داشتند، قطعا سنجیدهتر حرکت میشد.
برای درک دلیل شکست مدل «ورود به رقابت و سپس کنارکشیدن» یا «وحدت بعد از نامنویسی»، لازم است به دو عنصر مهم دقت کنیم؛ نخست روانشناسی کاندیداست و دیگری جنبههای اقتصادی؛ کاندیدا پس از آنکه ثبتنام کرد، بلافاصله خود را رئيسجمهور بالقوه میداند و سطح تمایل به حرفشنوی تشکیلاتی در او کاهش مییابد؛ هر کاندیدای ثبتنامکردهای، جماعتی را به دور خود گرد میآورد که پشت او ایستاده و کاندیدا را به نماد منافع محتمل خود تبدیل میکنند؛ با این کار، دیگر برای او راهی برای بازگشت نمیگذارند.
از سوی دیگر، کاندیدا و هوادارانش به محض ثبتنام، به صورت جدی هزینههایی را متقبل شده و درعینحال منافع محتملی را میبینند؛ این مدل نگرش خودبهخود آنها را در پذیرش ایثارگرانه عقبنشینی دچار تردید میکند و به پیشنهادهای کنارهگیری به عنوان پیشنهادهای متضررکننده نگاه میکنند. ما قبلا تجربه کرده بودیم کسی که کاندیدا میشود، دیگر شنوایی قبل از کاندیداتوری را ندارد و هیچکدام مایل نیست بدون مابازاي مناسب، قربانی آن دیگری شود.
27302
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۰
امیر محبیان در مصاحبه با روزنامه شرق در مورد اشتباه "جمنا" در تحلیل شرایط انتخابات گفت: آنها تحلیل دقیقی از وضعیت پیشرو و نیز توان مدیریتی و تأثیرگذاری جمنا بر فضای سیاسی اصولگرایان نداشتند.
منبع: شرق