معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: نافذ شدن قرارداد هفت میلیارد دلاری خط لوله صلح روز گذشته در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران به تصویب رسید.

شانا:مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران امروز  با تاکید بر نهایی و نافذ شدن قرارداد خط لوله صلح، افزود: مسئولان بلند پایه وزارت نفت پاکستان به دعوت رسمی ایران برای امضای این قرارداد به تهران سفر خواهند کرد.

وی با بیان این که ضمانت نامه مربوط به قرارداد انتقال گاز ایران به پاکستان با حضور مقام های دو کشور امضا شده است، افزود: با سفر مقام های پاکستانی به ایران و نافذ شدن قرارداد میان دو کشور، ایران از فروردین 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار متر مکعب  و سالانه 8/7 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر خواهد کرد.

مهندس جواد اوجی اظهار داشت: با نافذ شدن این قرارداد، احداث فاز دوم خط هفتم سراسری به طول 400 کیلومتر در مسیر ایرانشهر- چابهار_ مرز پاکستان، نیز کلید خواهد خورد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: به محض نافذ شدن قرارداد انتقال گاز از ایران به پاکستان، به دنبال سرمایه گذار برای احداث این بخش از خط هفتم سراسری خواهیم بود، ضمن آن که تاکنون هفت سرمایه گذار برای احداث این مسیر 400 کیلومتری اعلام آمادگی کرده اند.

وی همچنین در باره فاز نخست احداث خط هفتم سراسری گفت: بخش نخست احداث این خط لوله 56 اینچ به طول 900 کیلومتر در مسیر عسلویه تا ایرانشهر پایان یافته است و ایرانشهر به عنوان نخستین شهر استان سیستان و بلوچستان تا یک و نیم ماه آینده از گاز طبیعی بهره مند خواهد شد.

پاکستان بدنبال حضور چین در ادامه خط لوله انتقال گاز ایران

به گزارش شانا، پاکستان نیز مذاکرات خود را با چین برای خرید تجهیزات فنی از این کشور به منظور توسعه این خط لوله گازی تا چین آغاز کرده است، ضمن این که به گفته منابع آگاه، پاکستان هیچ گونه مخالفتی با حضور چین در این پروژه گازی ندارد.

منابع آگاه در حالی از علاقه مندی چین برای حضور در خط لوله ایران-پاکستان خبر دادند که شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان نیز پیش تر از احتمال تبدیل خط لوله ایران-پاکستان-هند (آی.پی.آی) به خط لوله ایران-پاکستان-چین (آی.پی.سی) خبر داده بود.

وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرده بود که با توجه به تاخیرهای دهلی نو برای ادامه حضور در پروژه خط لوله گازی ایران-پاکستان-هند، این پروژه می تواند به پروژه خط لوله ایران-پاکستان-چین تبدیل شود.

قریشی تصریح کرده بود: هر زمان که هند بخواهد به این پروژه بپیوندد، ما استقبال می کنیم، اما به دلیل نیازهای در حال رشد پاکستان به انرژی، نمی توانیم اجرای این پروژه را بیش از این به تاخیر بیاندازیم.

منبع: شانا