- یک متخصص قلب و عروق گفت: نیمی از مبتلایان به بیماری فشار خون از وجود این بیماری در خود، بی خبرند.
دکتر" مسعود قاسمی" افزود: روند غیرقابل کنترل چاقی و مصرف غذاهای کم حجم و پرکالری مثل غذاهای فوری باعث ابتلای روزافزون به فشارخون در بین افراد جامعه شده است.
وی فشارخون را ریشه بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی که دومین عامل مرگ و میر در جهان و ایران است، ارزیابی کرد و گفت: فشارخون، ریشه بسیاری از بیماریهای کلیوی و سکتههای مغزی است.
این متخصص قلب و عروق با تاکید بر این نکته که این بیماری مهلک در صورت پیشگیری و درمان بموقع، به راحتی قابل مهار است، افزود: فشارخون شایعترین و مهمترین عامل بیماریهای قلبی و عروقی است ولی در صورت درمان بموقع و پیشگیری دارویی و غیر دارویی و مراجعه مرتب به پزشک، قابل مهار است.
قاسمی در مورد علایم بروز این بیماری در افراد گفت: بزرگترین معضل این بیماری این است که هیچ علامتی ندارد و در صورت درمان نشدن، عوارض ناشی از آن به بیمار علامت میدهد که مبتلا به این بیماری است.
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه بیماران فشارخون علامت این بیماری را در خود بیابند، اظهار داشت: این بیماری تنها با مراجعه مرتب به پزشک در فواصل زمانی معین قابل تشخیص است.
قاسمی اضافه کرد: یک بیمار از هر 10 یا 20 بار فشارخون گرفتن، ممکن است فقط دو تا سه بار متوجه وجود فشارخون در خود شود. بنابراین، برای پیشگیری از این بیماری لازم است افراد بالای 20 سال، سالی یکبار و افراد بالای 40 سال ماهی یک بار و زنان یائسه بیش از بقیه اقشار جامعه، فشارخون خود را کنترل کنند.
قاسمی با اشاره به درمان نامناسب و خودسرانه این بیماری از سوی برخی بیماران، گفت: متاسفانه گاهی شاهدیم که درمان مناسبی درباره این بیماران صورت نمیگیرد یا اینکه فرد به صورت خودسر مصرف داروهای خود را قطع میکند.
وی ادامه داد: گاهی فرد در اثر اشتغال بسیار به کار، فراموش میکند دارو بخورد یا وقتی فشارش از 17 به 12 رسید، احساس میکند نباید خوردن دارو را ادامه دهد که هر دوی این موارد اشتباه است.
این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: مغز تحت مکانیزمی نمیگذارد فشارخون بالا به سلولهایش آسیب برساند. بنابراین، وقتی مریض داروی فشارخون را میخورد مغز فوری واکنش نشان نمیدهد و فرد دچار بی حالی آنی میشود و در چنین حالتی فکر میکند باید درمان را قطع کند.
قاسمی درخصوص واکنش افراد مختلف به داروهای مختلف فشارخون گفت: درست است که افراد به داروهای مختلف واکنشهای متفاوت نشان میدهند ولی راهحل، این نیست که درمان را به صورت خودسرانه قطع کنند بلکه باید در چنین شرایطی با مشورت پزشک نوع درمان و دارو را تغییر دهند.