حدود دو ماه از داستان پر سر و صدای سرقت مجسمه های تهران میگذرد با این وجود هنوز ازپیدا شدن دزدان خبری نیست ،با این وجود ایازی سخنگوی شهرداری تهران می گوید: سازمان زیباسازی شهرداری تهران قصد دارد، مجسمههای جدید را جایگزین مجسمههای ربوده شده کند؛ اما امیدوار هستیم که سارقان مجسمهها پیدا شوند.
او می گوید هنوز سارقان مجسمههای کلان شهر تهران تهران شناسایی نشدهاند.و اضافه می کند این مجسمهها توسط هنرمندان بزرگ ایرانی ساخته و به عنوان یک اثر ملی بوده است که ما آنها را در معرض عموم قرار دادیم.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه در جامعه هنگامی که مجسمهها در معرض دید عموم به سرقت روند آثار سوء خواهد داشت، اظهار داشت: امیدواریم پلیس هر چه زودتر این افراد را دستگیر و شگرد آنها مشخص شود.
این در حالی است که سردار حسین ساجدی نیا، فرمانده نیروی انتظامی تهران برزرگ، چندی پیش در جواب سوالی راجع به دستگیری سارقان گفته بود :" رسانهها بهتر است به جای پرداختن به این موضوع که دغدغه مردم نیست به موارد دیگری از جمله طرح امنیت اجتماعی بپردازند. "
البته سردار حسین ساجدی رییس پلیس پایتخت در اظهار نظر دیگری چند هفته پیش گفته بود "در بررسی های اولیه مشخص شد دزدان با استفاده از ابزارهای خاص مجسمه های نصب شده در میادین و بوستان ها را سرقت می کنند. ماموران هم اکنون در حال بررسی موضوع و شناسایی عوامل این سرقت های سریالی هستند. پلیس با به دست آمدن سرنخ هایی به زودی دزدان مجسمه را شناسایی و دستگیر می کند."
این در حالی است که سرهنگ نیک آئین، معاون عملیات پلیس پیشگیری ناجادر مورد انتقادات از عملکرد پلیس در مورد گم شدن مجسمه ها می گوید:" شهرداریها مکلفند با هماهنگی و تعامل با پلیس اجرائیات شهرداری قراردادی را جهت نگهداری مجسمهها با شرکتهای خدماتی و انتظامی ببندند."
او می افزاید:" زمانی که مجسمهها را در سطح شهر مستقر میکنند، هیچ اطلاعی در باره جزییات این مجسمهها همچون هزینه، وزن و ... به پلیس نمیدهند، آیا واقعا باید پلیس هر جایی که مجسمهای هست یک مامور بگذارد؟"
معاون عملیات پلیس پیشگیری ناجا ادامه می دهد:" این گونه نیست که پلیس بیاید و از مجسمهها مراقبت کند، بلکه شهرداریها مکلفند با هماهنگی و تعاملی که با پلیس اجرائیات شهرداری دارند، از طریق شرکتهای انتظام خدماتی و انتظامی، قراردادی را به منظور حفظ و نگهداری این مجسمهها ببندند."
نیک آیین معتقد است:" در رابطه با مجسمههای سرقت شده در پایتخت، اگر شهرداری قراردادی با یکی از این شرکتها داشته، در نتیجه شرکت مذکور موظف بوده که از مجسمهها حفاظت کند و در این رابطه باید پاسخگو باشد."
موسوی، رئیس اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران هم البته با تایید این سخنان میگوید:" محافظت از این مجسمهها به عهده مسؤولان هر منطقه و پلیس پارک، نگهبانان و پیمانکارانی است که محافظت از این اموال را بر عهده دارند. سازمان زیباسازی شهرداری تهران پس از آن که مجسمهای ساخته و آماده نصب میشود، آن را به مسؤولان همان منطقه تحویل میدهد و محافظت از این آثار بر عهده مسؤولان آن منطقه است."
با این وجود و حتی اگر فرض کنیم که مراقبت ازمجسمه ها بر عهده شهرداری است اما مطمئنا دستگیری سارقان از وظایف نیروی انتظامی است ،ربوده شدن 13 مجسمه از آثار هنری در طول یک ماه در شهری مثل تهران و ناپدید شدن دزدان !چندان قابل توجیه نیست .