محمود صادقی درباره این که چقدر ضرورت دارد تا مخالفان دولت از تخریب و نقد صرف بپرهیزند و راهکارهایی را برای حل مشکلات کشور ارائه دهند؟ گفت: متاسفانه رقبا از همان ابتدای آغاز تبلیغات مسیر مناظرات را منحرف کردند، حتی فرصت نشد تا کاندیداها برنامههایشان را ارائه کنند تا مردم با ارزیابی برنامهها رأی دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: فکر میکنم بهتر است بعد از تجربه انتخابات، مخالفان بهعنوان یک منتقد سازنده در ارتباط با دولت عمل کنند، البته وجود منتقدین نعمت است و امکان پایش و نظارت از سوی هر جناح هم وجود خواهد داشت و این مساله میتواند نقطه قوت تلقی شود.
صادقی در ادامه بیان کرد: دوستانی که منتسب به اصولگرایی هستند، توجه داشته باشند که اصول اقتضاء میکند تا اخلاق را رعایت کرده و سعی نکنند نیروهای دولت و مجموعه نظام را دچار فرسایش کنند، این کار برای خودشان بهتر است.
این نماینده اصلاحطلب مجلس درباره اینکه چقدر ضرورت دارد دولت از پاسخگویی به ادعاها و اتهامات خودداری کرده و زمان و توان خود را برای عملیاتی کردن وعدهها صرف کند؟ گفت: فکر می کنم دولت نباید خیلی درگیر تقابل و کشمکشهای فرسایشی شود تا نیروی خود را تقلیل دهد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد دولت باید به سرعت برنامههایش را شروع کند هم در چینش کابینه هم تعامل با مجلس، بخصوص با حامیانش و متناسب با انتظارات مردم عمل کند، مردمی که تا این اندازه پای کار بودند و به ویژه جریان اصلاحات که با تمام توان به صحنه آمدند. در واقع رمز موفقیت دولت این است که به خواستهها توجه کند و در ابعاد مختلف اقتصادی، معیشتی و خواسته های سیاسی و فرهنگی پاسخگو باشد.
ضرورت ایجاد گفتوگوی ملی بین جریانهای سیاسی
همچنین ایلنا نوشت:
دبیرکل حزب سبز ایران درباره اینکه چرا نیروهای تاثیرگذار اصولگرا به ظرفیتی برای اصلاحطلبان تبدیل شدهاند، گفت: بیشترین دلیل آن این است که اصلاحطلبان مطالبات مردم را محور کار خود قرار میدهند و با دغدغههایی که مرحوم آیتالله هاشمی داشتند و همچنین آقای ناطق نوری دارند بیشتر با این جنبه به مسائل ورود پیدا کردند، جناح سیاسی برای این آقایان اصل نیست بلکه جناح سیاسی را برای این میخواهند که مطالبات مردم را پیگیری کنند.
حسین کنعانیمقدم در رابطه با بزرگترین دلیل شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: درست است که نامزد اصولگرایان رای حداکثر مردم را نیاورد اما به نظر میرسد اصولگرایان در استراتژی وحدت موفق بودند و به نوعی پیروزی برای آنها محسوب میشود؛ اما متاسفانه اصولگرایان تاکتیکهایی را انتخاب کردند که باعث ریزش آرا شد و نتوانست آرای خاکستری که حائز اهمیت است و حدود ۲۵ درصد آرا را در برمیگرفت، جذب کند. در نتیجه آراء خاکستری به سبد رای روحانی حرکت کرد.
عضو جبهه ایستادگی در رابطه با اینکه اصولگراها برای بازسازی خود چه قدمی باید بردارند، گفت: پیشنهاد من به دوستان اصولگرا این است که باید به دولت مستقر کمک کنیم و از طریق مشورت دادن این مسیر دنبال شود. پیشنهاد شده است دولت در سایه تشکیل شود تا برنامهها و پیشنهاداتی که داریم به صورت منظم در اختیار دولتمردان قرار گیرد.
او با تاکید بر اینکه اصولگرایان نباید به دنبال مقابله با دولت دوازدهم باشند، ادامه داد: باید همراه با دولت حرکت کنیم و دغدغه همه ما این است که مطالبات مردم محقق شود. اگر بنا باشد بعد از انتخابات رقبا رفاقت نکنند و این ۱۵ میلیون جمعیت از جرگه تصمیمسازی خارج شود خود یک بحران ایجاد میکند و نباید به این بحران تن دهیم.
کنعانیمقدم در پاسخ به اینکه یعنی زمان آن رسیده که گفتوگوی تعاملی و ملی بین جریانهای کشور برقرار شود، گفت: قطعاً این موضوع ضرورت دارد و ما نمیتوانیم در مدیریت کشور جناحی عمل کنیم. چندی پیش که خدمت مرحوم آیتالله هاشمی رسیدم اولین صحبتم این بود که دیگرنمیشود کشور را جناحی مدیریت کرد بلکه باید جناحها دست به دست هم داده و برای مدیریت دولت و کشور به یکدیگر کمک کنند. ممکن است جناحبندی سیاسی را حفظ کنند اما نباید این جناحبندی سیاسی باعث تضعیف نظام شود و ایشان هم این حرف را قبول داشته و بر درستی آن تاکید کردند.
این فعال سیاسی اصولگرا در رابطه با پیشبینی رای اعتماد مجلس به کابینه پیشنهادی روحانی گفت: فکر میکنم وزرایی که روحانی معرفی کند با توجه به ترکیب مجلس رای اعتماد خوبی کسب کنند.
27219