به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشر نی، کتاب «داستانهای کرونوپیوها و فاماها» نوشته خولیو کورتاسار را با ترجمه شهروز عمیدی و طلوع ریاضی منتشر کرده است.
خولیو کورتاسار را با نثر پیچیده، عمیق و چندپهلویش میشناسند. «داستانهای کرونوپیوها و فاماها» یکی از شناختهشدهترین و پرطرفدارترین آثار این نویسنده سوررئال بهشمار میرود که مشتمل بر چهار فصل است.
کتاب عنوانش را وامدار فصل آخر است که داستان موجودات کوچکی است که کورتاسار برای اولین بار هنگامی که مشغول گوشدادن به اپرایی در پاریس بوده است، خلق میکند و نامهایی عجیب برایشان انتخاب میکند، کرونوپیو، فاما و اسپرانزا؛ موجوداتی اگرچه خیالی، اما آینه تمامعیار دنیای ما انسانها هستند.
در بخشی از این کتاب میخوانید: «نمیدانم، نگاه کن، چه وحشتناک باران میبارد. مدام باران میبارد، آن بیرون، سنگین و خاکستریرنگ. اینجا باران با قطرات درشت، سخت و دلمهبستهاش بر روی بالکن میخورد و بهسان ضربات سیلی، قطرهها بنگ صدا میکنند و یکی پس از دیگری درهم میشکنند، چه ملالآور، اکنون قطره کوچکی بر فراز قاب پنجره نمایان میشود، قطره آنجا میماند و در مقابل آسمان که او را به هزاران پرتو منکسر محبوس تقسیم میکند، بر خود میلرزد. بزرگ میشود و تلوتلو میخورد. حالا لحظه سقوطش فرا رسیده است اما نمیافتد، هنوز نمیافتد. با تمامی ناخنهایش خود را نگه داشته، نمیخواهد فرو بیفتد و میتوان آن را دید که با دندانهایش آویزان است، در حالیکه شکمش هی باد میکند؛ حالا دیگر او قطرهای بزرگ است که شکوهمندانه با چنگ و دندان آویزان است و...»
کورتاسار نویسنده رمان و داستان کوتاه آرژانتینی بود. او یک نسل از نویسندگان آمریکای لاتین، از مکزیک تا آرژانتین را تحت تأثیر قرار داد. بخش بزرگی از بهترین و شناخته شدهترین کارهایش را در فرانسه نوشت. جایی که در سال ۱۹۵۱ در آن شروع به کار کرد.
او یکی از بارورترین، متعهدترین و جهانیترین نویسندگان آمریکای لاتین است. همچنین منتقدان ادبی از کورتاسار به عنوان یکی از نویسندگان شاخص دهه ۱۹۶۰ نام میبرند.
نشر نی اثر حاضر را در 166 صفحه چاپ و روانه بازار نشر کرده است.
57243