به گزارش خبرآنلاین؛ محمدرضا باهنر در نشست خبری که در خبرگزاری خبرآنلاین برگزار شد، به سئوالات خبرنگاران رسانههای مختلف پاسخ داد.
او در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه «جریان اصولگرایی برای حفظ حضور خودش در کشور چه برخوردی با جریان های تندرو خواهد داشت؟ برخی از این افراد آراء مردم را به رسمیت نمیشناسند»، گفت: اینکه شما گفتید آراء مردم را به رسمیت نمیشناسند هیچ کس چنین حقی ندارد، حداقل من کسی را سراغ ندارم که در رسانهها گفته باشد من روحانی را قبول ندارم، زمانی امام گفته بود وقتی کسی میگوید من قانون را قبول ندارم باید بگوییم قانون تو را قبول ندارد.
باهنر در ادامه افزود: در مورد افراد تندرو یا کندرو باید این را بگویم همه جریان های سیاسی تندرو و میانه رو دارند. اینکه قرار باشد هر جریانی افراد تندرویش را طرد کند قبول ندارم. باید تلاش کنیم تندروها تعدیل شوند. اصلاحطلبان هم باید اینگونه کار کنند، برخی از اطلاحطلبان چنان به روحانی فشار میآوردند که حتما باید وزرا هذا و کذا باشند. اما فضا باید انسجام و وحدت ملی باشد که کار را جلو ببرند.
تغییر در کابینه دوازدهم و کاهش سن وزرا، سئوالی بود که باهنر در توضیح آن، اینگونه پاسخ داد: تغییرات دولت فقط مستند به سن نمیتواند باشد. بله من هم معتقدم که معدل سن اگر پایین تر باشد بهتر خواهد بود، اما باید هم بدانیم که وزارتخانه جای کارآموزی نیست اینکه جوان پرانرژی را بیاوریم که در این چهار سال تازه بخواهد کار را یاد بگیرد، هم درست نیست.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین، اظهار کرد: کابینه باید مدبر، مجرب و توانمند باشد و اینکه در کابینه یازدهم در این مورد کمبود وجود داشت. علاوه بر این موارد شجاعت اقدام هم کم بود، یعنی بعضی از وزرا مجرب و مدبر بودند اما چون میدانستند کاری هزینه دارد، انجام نمیدانند، حتی پیشنهاد میکنم این بار اسم دولت را تدبیر و اقدام بگذارند.
نماینده ادوار مجلس، در رابطه با سئوالی مبنی بر اینکه « آیا فراکسیون روحانیون مجلس دهم مانند فراکسیون روحانیون مجلس قبل موفق است؟»، گفت: فراکسیون روحانیت مجلس قبل، اصلاح طلب و اصولگرا در خود داشت. بیشتر کارشان صنفی بود. فکر کنم شما بیشتر بحث تان فراکسیون های سیاسی است.
او تشریح کرد: عملا مجلس دهم سه فراکسیون امید، اصولگرا و مستقلین دارد.فراکسیون مستقل و اصولگرا در سال اول با هم کار کردند و اخیرا شنیدم که فراکسیون اصولگرا خودش را از مستقلین جدا کرده است چون قبلا با هم به نام فراکسیون ولایت بودند. در مجالسی که فراکسیون نتواند نصف به علاوه یک داشته باشد باید ائتلافی کار کند.
باهنر در توضیح این موضوع گفت: یعنی وقتی سه فراکسیون هیچ کدام در اکثریت نباشند باید با هم ائتلاف کنند. در این مجالس حزب سوم برنده میشود، چون فراکسیون اول و دوم عدد ندارند باید با فراکسیون سوم تفاوق کنند. مثالی بزنم در مجلس پنجم کمیسیون ها کوچک بودند و تعدادشان زیاد بود.کمیسیون بهداشت و درمان 13 عضو داشت که 6 نفر از اعضای کمیسیون چپ و 6 نفر هم راست بودند و نماینده اقلیت که یهودی بود، نفر سیزدهم بود. وقتی موقع انتخاب هیئت رئیسه کمیسیون میشد، این نماینده اقلیت میآمد و به من می گفت، آقای باهنر کدام را رئیس بگذارم!(خنده)
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با تأکید بر این نکته که در مجالسی که سه فراکسیون دارند، سومین فراکسیون در مجلس تصمیمگیری میکند، ادامه داد: فراکسیون سوم تصمیم میگیرد که کدام فراکسیون رایش بالا برود. مجلس سه فراکسیونی یک مقدار بررسی رایش پیچیده تر است. حالا اینکه چرا دوستان این سه فراکسیون را تصمیم گرفتند، نیاز به تفسیر بیشتر دارد.
آخرین سئوال از باهنر در رابطه با وجود «لابی من» در مجلس دهم، بود، که او اینگونه پاسخ داد: هیچکدام از ما، از شکم مادر مجرب بیرون نیامدیم. من جواب شما را با جواب یک سئوال دیگر میدهم.
او با اشاره به برنامه تلویزیونی که در آن حاضر شده بود، گفت: من برنامه ای زنده در تلویزیون داشتم. مجری سئوال کرد نظرت در مورد مطهری و پزشکیان نواب رئیس مجلس دهم چیست؟ من معمولا مذاکرات را گوش میدهم، آنجا گفتم اگر شما توقع دارید کسی که سال اول نائب رئیس شده مثل کسی که سالها این سمت را داشته است، تجربه کسب کرده باشد، این توقع غیرقابل قبولی است. اما اگر بخواهید مثلا مطهری را با سال اول من مقایسه کنید خیلی هم عملکرد ایشان خوب است.
باهنر در حین خاطرهگوییهایش، گفت: بگذارید،خاطره ای را افشا کنم. من تنها نماینده ای بودم که دو دوره دبیر بودم و بعد نائب رئیس شدم. روزی من در حال اداره مجلس بودم، ناگهان یادم رفت که رئیس هستم و فکر کردم که منشی هستم، از صندلی ریاست مجلس بلند شدم و وقتی از پله ها در حال پایین رفتن بودم، فهمیدم که من رئیس هستم!(خنده) البته خوشبختانه دوربین ها نتوانستند بگیرند که شماها ببینید.
نماینده ادوار مجلس ادامه داد:بنابراین این«لابی من» که شما گفتید اینگونه بود.به حق یا نا حق من ،مهندس عبداللهی و ناطق نوری هفت دوره در مجلس نماینده بودیم، بالاخره اگر بخواهیم از کسی که یک دوره نماینده بوده است توقع داشته باشیم مانند کسی باشد که شش دوره در مجلس بوده است، این نادرست است. این سنت الهی است که جابه جا شوند، جوان ها باید بروند و جایگزین شوند، از نظر کار حتما جوانان بهتر از ما هستند.
29217