به گفته رئیس مرکز ملی فرش ایران‌، رشد صادرات فرش دستباف با توجه به علاقه‌مندی به فرش ایران و همچنین وجود بازارهای جدید، بدون تردید با افزایش مناسبی روبرو خواهد بود.

به گزارش وزارت بازرگانی،به گفته رئیس مرکز ملی فرش ایران‌، رشد صادرات فرش دستباف با توجه به علاقه‌مندی به فرش ایران و همچنین وجود بازارهای جدید، بدون تردید با افزایش مناسبی روبرو خواهد بود.

 فیصل مرداسی در حاشیه افتتاح نمایشگاه فرش دستباف در همدان با بیان اینکه صادرات فرش در سال گذشته 460 میلیون دلار بوده است، اظهار داشت: صادرات فرش دستباف نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشد مناسبی داشته و امید است صادرات فرش دستباف کشور تا پایان امسال به 500 میلیون دلار برسد.

وی با بیان اینکه آمار صادرات فرش دستباف اردیبهشت‌ ماه استخراج نشده است، تصریح کرد: با وجودی که در فروردین ‌ماه به طور معمول رونق فرش نداشتیم اما صادرات فرش 11 درصد رشد وزنی داشت و این میزان به 16 میلیون دلار رسید.

مرداسی  با اشاره رشد ارزش فرش دستباف و میزان صادرات آن در سال گذشته گفت: علاقمندی به فرش ایرانی در کشور‌های مختلف بالاست و کشورهای ثروتمند جدید از‌ جمله کشور‌های آمریکای لاتین، حوزه خلیج فارس و کشور‌های عربی موقعیت خوبی برای صادرات فرش ایران هستند.

وی همچنین با بیان این نگرانی که آیا هدفمند کردن یارانه‌ها می‌تواند فعالیت قالیبافان را دستخوش مسائلی کند،‌ افزود: امید است با تدارکات در نظر گرفته شده از سوی وزارت بازرگانی که در قالب بسته‌هایی حمایتی صورت می‌گیرد، قالی‌بافان با افتخار به فعالیت مشغول باشند و قالی‌های آن‌ها در اقصی نقاط دنیا با افتخار مطرح باشند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در خصوص اهداف برگزاری جشنواره فرش افزود: برگزاری جشنواره فرش دستباف جزو برنامه‌های مرکز ملی فرش است که در استان‌های مختلف برگزار می‌شود و در مقطع زمانی برگزاری جشنواره، کانون توجه مسئولان کشوری و استانی است.

مرداسی اضافه کرد: در جشنواره‌های فرش دستباف برترین‌های فرش دستباف و قالی‌بافان برجسته معرفی می‌شوند تا منزلت فرشبافان که هم‌اکنون دستخوش چالش است، ارتقا پیدا کند و از سوی دیگر نیز به جامعه این پیام داده شود که فرشبافان هنوز از ارزش و منزلت اجتماعی بالایی برخوردار هستند.

وی در خصوص برنامه‌های امسال مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف ایرانی از اقلام عمده صادرات غیر‌‌نفتی است که با حداقل سرمایه‌گذاری و با تکیه بر مواد‌ اولیه کشور و امکانات و ذوق و خلاقیت ایرانی، بافته می‌شود و ضمن اینکه اشتغال کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ارزآوری مناسبی برای کشور فراهم می‌کند.

مرداسی همچنین در رابطه با برنامه‌های مرکز ملی فرش در راستای احیای این صنعت و طرح‌های مشتری‌پسند تصریح کرد: به منظور رفاه حال صنعتگران حوزه فرش، تغییر در نگاه و تغییر در انتخاب طرح و رنگ فرش باید مورد توجه همگان باشد.

وی اضافه کرد: در آموزش‌های مهارتی و رسانه‌ای این مفاهیم لازم به بافندگان منتقل می‌شود تا بدانند که فرش خوب که مواد اولیه، رنگ و طرح خوبی دارد، هرگز بدون مشتری نمی‌ماند.

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها