دومین روز از بررسی کابینه دوازدهم درحالی سپری شد که چندان خالی از حاشیه نبود و علاوه بر ادامه گعده ها صحن شاهد توهین به برخی وزرا نیز بود.

فائزه عباسی: دومین روز از بررسی کابینه دوازدهم در ساختمان بهارستان درحالی آغاز شد که چند دقیقه نمایندگان جلسه ای غیر علنی داشتند و آن‌طور که گفته شد موضوع این جلسه غیر علنی نحوه تنظیم وقت و برنامه ریزی برای سرعت بخشیدن به کار رای اعتماد بوده است به گونه ای که بشود تا فردا تکلیف 17 وزیر مشخص شود و فرایند بررسی کابینه به پایان برسد. البته  پیشنهاد سه شیفت شدن مجلس از سوی علی لاریجانی مطرح شد که به قول رئیس مجلس از سوی نمایندگان بدجور رای نیاورد(اینجا)

ساعت تقریبا 8 و 30 دقیقه بود که زنگ آغاز جلسه به صدا در آمد. اکثریت وزرا بر صندلی های خود نشسته بودند و به جای روحانی معاون اولش یعنی اسحاق جهانگیری بر روی صندلی های ردیف اول جای گرفته بود.

از انجایی که ارزیابی وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات روز گذشته نیمه کاره ماند جلسه امروز با ادامه صحبت درباره سید محمود علوی کارش را آغاز کرد.

پسر در کنار پدر

پس از پایان صحبت های نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در قالب موافق وزیر اطلاعات (اینجا) نوبت به علی مطهری رسید تا به عنوان سومین مخالف صحبت کند. این نماینده مردم تهران پشت تریبون قرار گرفت و انتقاداتی را متوجه وزیراطلاعات دانست و با اشاره به بازداشت های مدیران تلگرامی و برخی دانشجویان و خبرنگاران اظهار داشت که وزیر نمی تواند سوالات نمایندگاه را پاسخ دهد(اینجا) با پایان صحبت های مطهری و همین‌طور علاءالدین بروجردی و قدیانی که در موافقت با وزیر نطق کردند. سپس سید محمود علوی پشت تریبون قرار گرفت تا ضمن تشریح برنامه هایش از عملکردش در گذشته نیز دفاع کند(اینجا) . با پایان صحبت‌های وزیر پیشنهادی اطلاعات، محسن علوی نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس دهم به سمت صندلی پدر رفت و با او خوش و بشی کرد.

اخطار لاریجانی به امیرآبادی

علاءالدین بروجردی که اسمش در قرعه کشی برای صحبت کردن در موافقت با وزیر اطلاعات درآمده بود قرار بود بخشی از زمان خود را به محمدحسین قربانی نماینده اصولگرای آستانه اشرفیه بدهد با طولانی شدن صحبت های بروجردی امیرآبادی به نماینده مردم بروجرد درمورد وقت تذکر داد که علی  لاریجانی در واکنش به او گفت: «شما دخالت نکن! شما مازاد زمان را اعلام کنید.»

لحظاتی بعد امیرآبادی با حضور در کنار صندلی لاریجانی چند دقیقه‌ای با رئیس مجلس شورای اسلامی صحبت کرد.

گعده های اقتصادی

از آنجایی که بررسی وزرای پیشنهادی بر اساس حروف الفبا وزارتخانه ها به پیش می رود پس از پایان ارزیابی وزیر اطلاعات نوبت به مهمترین وزارتخانه در حیطه معیشت مردم یعنی وزارت اقتصاد رسید؛ در این هنگام صحن که از دقایق اولیه صبح برخلاف روز قبل وضعیت با ثبات و آرامی داشت به یکباره شلوغ شد و عده ای از نمایندگان در کنار صندلی وزرا تجمع کردند و عده ای هم با یکدیگر وارد گفت و گو شدند. در میان حلقه های نمایندگان، گعده های کمیسیون های اقتصادی قابل توجه بود. حاجی بابایی، پورابراهیمی، و فولادگر در یک سوی صحن و محمود بهمنی و تعداد دیگری از نمایندگان در سوی دیگر تجمع کرده بودند و به نظر می رسید محور گفت و گوها وزیر اقتصاد باشد.

لیست سمت های نماینده در میان خبرنگاران

دقایقی قبل از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت اقتصادی کاغذهایی در بین خبرنگاران پخش شد که عکس نماینده دشتی و تنگستان بر آن حک شده بود و در ادامه به لیستی از سمت های او اشاره شده بود؛ هرچند این اقدام محل سوال قرار گرفته بود اما  گویا هدف این نماینده از چنین کاری این بود که در خبرنگاران درهنگام درج خبر اشاره ای هم به سمت های این نماینده داشته باشند. زمانی که حراست مجلس متوجه این موضوع شد برگه ها را جمع آوری کرد درست در همین حین بود که نام کمال الدین شهریاری برای  صحبت کردن در جهت موافقت با وزیر اقتصاد از تریبون هیات رئیسه اعلام شد.

واعظی، سیف، زنگنه   

طبق آئین نامه حضور وزرا درمیان نمایندگان خلاف قانون آئین نامه است اما از روز گذشته برخی وزرا هنگام خروج از صحن از درب های پشت صندلی نمایندگان، طبیعتا صحبتی هم با نمایندگان دارند. روز گذشته این موضوع در مورد وزرای کار و ارتباطات رخ داد و امروز نیز صحن علنی مجلس شاهد چنین گپ و گفت های عبوری بود.

در این میان اما بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در مسیر خروج با محمدمهدی زاهدی و شهباز حسن پور و علی وقف چی از نمایندگان اصولگرا وارد گفت و گو شد. در همین هنگام طرف دیگر صحن، محمود واعظی با محمود صادقی نماینده اصلاح طلب مردم تهران بحثی جدی داشت.

آغوش باز آقای برجام برای مخالف

در ادامه جلسه امروز بررسي صلاحيت و برنامه‎هاي وزراي پيشنهادي کابينه دوازدهم، نوبت به محمدجواد ظريف، وزير پيشنهادي وزرات امور خارجه رسيد. جواد ابطحي در مخالفت با ظريف پشت تريبون رفت. او زماني كه مي خواست ظريف را مورد خطاب خود قرار دهد، به جاي «آقاي ظريف»، گفت «آقاي برجام!» اين مغالطه کلامي موجب خنده ظريف و ساير نمايندگان شد.

 ابطحي در بخش ديگري از سخنانش از بي اعتمادي به آمريكايي‎ها سخن گفت و افزود: آمريكايي‌هاي قابل اعتماد نيستند، 400  قرارداد با سرخپوست‌ها نوشتند ولي به هيچ کدام پايبند نبودند! بله، سوئیفت باز شده اما برای واردات شکر و آب معدنی! چقدر به شما بگوييم که آمريکا غير قابل اعتماد است؟

اين نماينده مخالف ظريف، در بخش ديگري از نطقش اضافه کرد: «در همين دولت بايد تيم ديگري در وزارت خارجه کار را ادامه دهد و به قول قوام، "سياست را مرد ديگري آمد". ابطحي آمد!». اينک او يکباره خودش را به عنوان گزينه پيشنهادي وزارت امورخارجه معرفي کند، منجر به خنده نمايندگان شد. ابطحي هم در پاسخ گفت گفت: البته شوخي کردم، من که عددي نيستم!

پس از اتمام صحبت‌هاي اين نماينده مخالف، ظريف با لبخند او را در آغوش گرفت و با يكديگر روبوسي كردند. (اینجا)

توهین نماینده خرمشهر به ظریف

از همان روز اول این انتظار وجود داشت که بررسی وزیر امور خارجه در صحن علنی خالی از حاشیه نباشد هرچند همه تصور می کردند کریمی قدوسی از نمایندگان جبهه پایداری در غیاب یارانش و با توجه به حاشیه سازی های گذشته امروز بارمخالفت با این وزیر را به دوش بکشد اما او یا نخواست یا نامش از گردونه قرعه بیرون نیامد به هر حال نطقی برای مخالفت با ظریف انجام نداد. اما از عبدالله سامری نماینده اصولگرای مردم خرمشهر بار این حاشیه را به عهده گرفت و در میان صحبت های ظریف باصدای بلند او را دروغ‌گو خطاب کرد.

او چند بار این لفظ را تکرار کرد و ناسزاهايي را هم اضافه کرد. {خبرآنلاين از انتشار اين الفاظ که از جايگاه خبرنگاران به وضوح شنيده شده است، معذور است}

تعدادی از نمایندگان از جمله جهانبخش محبی نیا خود را به صندلی او رساندند و تلاش کردند با بیرون بردن او، این نماینده مجلس را آرام کنند. عبدالله سامری هنگام خروج بار دیگر به ظریف توهين کرد و با همان الفاظ او را مخاطب قرار داد و گفت تو اقتصاد کشور را برهم زدی!

البته این نماینده پس از پایان جلسه علنی در نوبت صبح در گفت و گو با خبرآنلاين، گفت: من فحاشی نکردم چنین نبود! من به آماری که وزير داشت ارائه می داد اعتراض کردم که این آمار کذب است و درست نیست. من مگر بچه ام که فحاشی کنم.

او در واکنش به اينکه خبرنگاران صداي ناسزاگويي وي را شنيده‎اند و ديده اند که دلخوش جلوي دهان وي را گرفته است، گفت: من اعتراض کردم. فحاشي نکردم! (اینجا)

کاظم دلخوش نیز در رابطه با علت این اعتراض به خبرآنلاین گفت:احتمالا این نماینده مجلس خواسته ای به حق درمورد حوزه انتخابیه یا بخشی از مردم  داشته است که این موضوع محقق نشده و نگرانی از این بابت برای او پیدا شده است که در آینده حتما رفع خواهد شد.

احتمال بررسی فحاشی نماینده در هیات نظارت

محمدجواد جمالی عضو هیات نظارت بر رفتار نمایندگان درباره بررسی این موضوع به خبرآنلاین گفت: سازوکار هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بر این اساس است که حتما باید شکایتی واصل شود تا این موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد و پیگیری شود. موضوع حاشیه ای هم که امروز در مورد وزیر امورخارجه اتفاق افتاد خارج از این سازوکار نیست.

این نماینده مجلس افزود: از آنجایی که بعید می دانم آقای ظریف از این نماینده شکایتی بکنند به نظر می رسد موضوع آقای سامری اساسا در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مطرح نشود.

29 216

منبع: khabaronline