لاله افتخاری در خصوص نقدپذیری دولت به خبرآنلاین گفت: یکی از وظایف و حقوق هر فرد در جامعه انتقاد و نصحیت است؛ مردم نمی توانند نسبت به دولت و مدیران بی تفاوت باشند؛ در مقابل دولت مردان نیز باید ظرفیت پذیرش این انتقادات را داشته باشند و نسبت به جامعه بی تفاوت نباشند.
نماینده مجلس نهم ادامه داد: جامعه باید چهارچوبهای برای نقد در نظر بگیرد؛ چهارچوب یعنی گفتن نقاط قوت و نقاط ضعف به جهت اصلاح. ممکن است گاهی نقدها با تندی هایی همراه شود، اما سعه صدر برای همین موقعیت ها است؛ کسی با ناز و نوازش نقد نمی کند! سعه صدر جایی مشخص می شود که شنونده، سخنان انتقادی هر فرد را با هر لحنی بتواند بشنود. دولت باید در برخوردش با منتقدان صبورتر باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه انتقاد جایگاه شرعی و قانونی دارد، اظهار کرد: گاهی ممکن دولت وقت دچار اشتباه شود و این اصلا دور از ذهن نیست. برای مثال سند سر تا پا مشکل 2030 که با نگاه تخصصی نیز دارای قصور بسیاری بود. خیلی از کشورهای غیر مسلمان که باید و نبایدهای ما را هم نداشتند این سند را رد کرده بودند. اما در پاسخ انتقادات کارشناسان گفته شد یک عده طلبه بیسواد به آن معترضند! یکی از آن بیسوادها بنده بودم! من نه تنها برای دولت و نظام، بلکه به عنوان شخصی که در یک روز دوبار در سازمان ملل سخنرانی داشتم، نگران بشریت بودم.
27216