به گزارش خبرآنلاین، «ادبیات ایران در ادبیات جهان» عنوان نخستین کتاب در حوزه ادبیات تطبیقی است که به موضوعات مختلفی پرداخته است. یک بخش این اثر پیرامون هجرت داستانها و قصههای ایرانی به اروپا و بخشی نیز پیرامون سرنوشت کمدی الهی دانته و تاثیر از شرق است. بخش دیگر این اثر در تاثیر کلیله و دمنه بر کتابهای قصه جهان است. در این اثر شاعرانی چون مولوی، عطار، سعدی، حافظ، خیام، نظامی و فردوسی معرفی شدهاند که چگونه آثار این افراد به غرب راه پیدا کرده اند در این اثر نگاه بیشتر پیرامون قرن 19 و دوره ویکتوریا است.
آذر درباره اثر دومش «شاهکارهای ادبی جهان» به خبرنگار خبرآنلاین می گوید: «در این اثر خلاصه 101 شاهکار ادبی جهان آمده که البته هر شاهکار دارای نقد و معرفی شخصیتها و تمام اطلاعاتی است که خواننده به آنها نیاز دارد. داستان های ترجمه شده در گروه مشهورترین رمان ها و شاهکارهای ادبی جهان قرار دارد.»
وی درباره سومین اثرش توضیح داد: «کتاب «شکوه عشق در تاریخ و شعر عاشورا» از مرگ معاویه آغاز شده و تاریخ مدون و قابل اعتماد از جنبه های تحقیقی و گاه تطبیقی از ویژگی های این اثر است. اشعار منتخب در این اثر از حدود قرن چهارم و از «کسایی مروزی» آغاز میشود و تا شاعران معاصر ادامه دارد و از هر شاعری که شعری قابل توجه داشته باشد در این اثر نام برده شده است.»
اسماعیل آذر متولد سال 1323 در اصفهان، دارای دکترای زبان و ادبیات فارسی است هم اکنون نیز مدیرگروه کارشناسی ارشد زبان وادبیات فارسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و مدیریت امور علمی زبان و ادبیات فارسی خارج از کشور در انجمن ترویج زبان و ادبیات ایران را بر عهده دارد.
کتاب «تاریخ هزار ساله شعر پارسی درباره امام رضا(ع)» به همت گروهی از مؤلفان و با سرپرستی وی «خورشید خراسان در شعر و تاریخ امام رضا(ع)»، «شکوه عشق»(تاریخ و شعر حضرت امام حسین(ع)، «سعدی شناسی»، «عبرتگاه تاریخ»، «یک گام با منوچهری دامغانی» و «تأثیر مدرنیته در نقد ادبی» از جمله آثار وی است.