بیست و چهار ساعت از برقراری آتشبس یک جانبه میان شورشیان ببرهای تامیل و دولت در سریلانکا میگذرد. پس از چندین روز آتشباران منطقهای که شورشیان تامیل در آن محصور بودند در نهایت فرماندهان این گروه خواهان برقراری آتشبس با دولت شدند. دولت سریلانکا که بیست و پنج سال است منتظر فرصتی برای انهدام کامل شورشیان تامیل است این بار از موضع قدرت برخورد کرده و اعلام کرد که حاضر به پذیرفتن این آتشبس نیست اما در نهایت فشارهای بینالمللی پاسخ داده و دولت اعلام کرد که به ارتش دستور توقف حملات را داده است. نهادهای بینالمللی از ابتدای آغاز این درگیری نگران شهروندان غیرنظامی بودند که در منطقه محصور شده میان شبهنظامیان و دولت گیر افتادهاند. با وجود اصرار دولت مبنی بر پذیرفتن آتشبس موقت، شورشیان تامیل ادعا میکنند که ارتش همچنان آنها را هدف قرار میدهد.
همزمان با ادامه یافتن مناقشههای لفظی میان شورشیان تامیل و دولت، اروپاییها برای حل این مشکل وارد صحنه شدند. در همین راستا انگلستان، فرانسه و سوئد قرار است در هفته جاری یک اقدام مشترک دیپلماتیک را به منظور اعمال فشار بر سریلانکا برای برقراری آتشبس با شورشیان ببرهای تامیل و دادن مجوز به امدادگران بینالمللی برای ارائه کمک به غیرنظامیان در خطوط مقدم این جنگ طولانی مدت آغاز کنند.
دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه انگلیس و همتایان فرانسوی و سوئدیاش فردا به سریلانکا میروند تا از دولت کلمبو بخواهند اجازه دهد دسترسی بیشتری به حدود 50 هزار غیرنظامی محصور در داخل منطقه غیرجنگی و حدود 170 هزار پناهنده دیگر در خارج آن بدهد.
واشنگتن نیز همراستا با دولتهای غربی از وضعیت انسانی در سریلانکا ابراز نگرانی کرده و از شورشیان تامیل خواست تا منطقه تحت کنترل خود را به دولت تحویل دهند. از دولت مرکزی نیز خواسته شده است که به آتشبس پیشنهادی پاسخ مثبت دهد.
ارتش سریلانکا در برابر تمامی انتقادهای بینالمللی ادعا میکند که بیش از 170 غیرنظامی را نجات داده اما سازمان ملل متحد عنوان کرد که هنوز 50 هزار تن دیگر در منطقه جنگی هستند در حالی که اردوگاههای پناهندگان کاملاً مملو از جمعیت است.