مهر نوشت:
معاون مناطق خشک و نیمه خشک سازمان جنگلها اعلام کرد: عملیات عمرانی پروژه خط انتقال گاز به دلیل تلاقی با بافت جنگلهای طبیعی (حفاظت شده) در منطقه دنا به دستور محاکم قضایی و با مخالفت سازمان جنگلها متوقف شده است.
ناصر مقدسی با اعلام اینکه سازمان جنگلها با گذر خط لوله گاز از منطقه دنا مخالفت کرده و پروژه متوقف شده است گفت: آخرین خبر این است که هیچ درخت تازه ای در دنا قطع نشده و اساسا هیچ نهاد و دستگاهی حق فعالیت در این منطقه را ندارد و باید مطابق قانون برای گذر خط لوله گاز ارزیابیهای زیست محیطی لحاظ شود.
در حالی هفته گذشته خبر احتمال قربانی شدن 30 هزار بلوط کهنسال دیگر در منطقه حفاظت شده دنا برای گذر خط لوله گاز در رسانه ها منتشر شد که سازمان جنگلها به عنوان متولی جنگلها و مراتع کشور و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی مناطق حفاظت شده کشور نسبت به تخریب بیش از پیش جنگلهای دنا هشدار داده بودند.
پیش از این و در سال گذشته 14هزار اصله درخت بلوط در دو روز در منطقه سینه نمک در یاسوج به تیغ اره های شرکت گاز و پیمانکار گذر خط لوله گاز سپرده شد که با واکنش رسانه ها و مقامات قضایی و سازمانهای متولی این پروژه متوقف ماند. با این حال این روزها زمزمه آغاز فعالیت پیمانکار گذر خط لوله در دنا شنیده می شود.
همچنین سازمان محیط زیست که متولی حفاظت از منطقه حفاظت شده محیط زیست است در واکنش به قطع درختان در دنا به دلیل نداتشن مجوز برای گذر خط لوله گاز به مقامات قضایی شکایت کرده و همچنان پیگیر پرونده این تخلف است.
رئیس هیئت مدیره جامعه جنگلبانی ایران نیز با اشاره به قدمت تاریخی تراکم مراکز جمعیتی در دامنه های زاگرس گفت: در 40 سال اخیر به دلیل شتاب در توسعه ناپایدار، جنگلهای زاگرس تعادل اکولوژیک خود را از دست داده و امروز با مرگ بلوط ها، زاگرس در وضعیت بحرانی قرار دارد. کاظم نصرتی با اشاره به مهیا بودن شرایط زیستی در دامنه های زاگرس افزود: تخریب جنگلهای دنا به دست دستگاههای دولتی برای گذر خط لوله گاز بی خردی است و متاسفانه باید اعتراف کرد بیشتر پروژه های عمرانی در ایران ارزیابی زیست محیطی ندارد.