به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتاب «شغل مورد علاقه» نوشته آلن دوباتن با ترجمه محمدهادی حاجی بیگلو از سوی نشر کتابسرای نیک روانه بازار کتاب شد.
آلن دو باتن در اين كتاب توضيح ميدهد كه چه بر سر انسان مدرن آمده و چرا نگاهش به شغل تغيير كرده. اما اين تمام كاري نيست كه اين كتاب با ما ميكند و همين باعث ميشود تا كتابي به غايت كاربردي محسوب شود.
دوباتن با تمرينهايي كاربردي قدم به قدم دستمان را ميگيرد و راهنمايي ميكند تا متوجه شويم واقعا چه شغلي برايمان مناسب است، شغلي كه انجام دادنش برايمان رضايت خاطر به همراه داشته باشد و از نظر مالي هم تا حد قابل قبولي تامينمان كند. شايد فكر كنيد در حال حاضر تستهاي زيادي هست كه به ما قابليتها و تواناييهايمان را نشان ميدهد، اما اگر تجربه كرده باشيد بيترديد تصديق ميكنيد كه اين قبيل آزمونها چقدر كلي گويي دارند.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «اگر برخی از کسانی را در نظر بگیریم که طی تاریخ شغل رضایت بخشی داشتهاند و سعی کنیم حدس بزنیم که آزمونهاي فعلی احتمالاً چه توصیهای به آنان کردهاند، کم و بیش درميیابیم که این پیشبینیها چقدر ناکافیاند. تصور کنید موتزارت آزمون میرز بریگز را انجام میداد، پس از اینکه به سؤالها پاسخ میداد، احتمالاً به وی از این جنس توصیهها ميشد «شغل بهینه برای شما آنهایی هستند که مستلزم کار تخیلورزانه با ایدهها و طراحیها هستند. از جملهی این مشاغل اینها هستند: هنرها، بازیگری، نویسندگیِ خلاقانه و همچنین طراحی تجسمی، کار در موقعیتهایی که هیچ مجموعه دستورالعمل مشخصی در کار نیست. نمونههایی از این مشاغل چنین هستند طراح گرافیکی، مشاور آموزشی، برنامهریز جشنها، مدیر ارتباطات عمومی» این توصیهها خیلی فاصله دارد با اپرای دون ژوان یا کلارینت کنسرتو در لا ماژور.
متاسفانه ما برای ایجاد یک رابطه یا یافتن یک شغل، خود را چندان نیازمند تمرین و آموزش نميدانیم. در حالی که فرض همیشگيمان این است که مثلاً کودکان نیازمند صدها ساعت تدریسِ مدبرانه هستند تا در ریاضیات مهارت یابند یا یک زبان خارجی بیاموزند. اما اگر در طول چندین سال تحصیلی، برنامهی درسیِ مدرسه شامل مادهی درسیِ تقریباً روزانهای با این موضوع باشد که چگونه از پس یک رابطه برآییم یا چگونه شغلی بیابیم که بااستعدادها و علائق ما جور درآید، برایمان عجیب به نظر میرسد. تقریباً همهي ما قبول داریم که این تصمیمها اهمیتی بسیار و تبعات فراوانی در زندگیمان دارند، اما یکباره دچار یکی از تناقضگویيهای عجیب تاریخ فکر بشر میشویم و تصور میکنیم که این چیزها را نه میتوان آموخت و نه میتوان آموزش داد.
هدف مجموعهي مدرسهی زندگی این است که این مفروضات آسیبزا را تصحیح کند که ناخودآگاهانه دچارشان هستیم، و ما را مجهز به ایدههایی کند که بهتر بتوانیم خواستههای ستایشبرانگیز )اما در واقع بسیار دشوار( خود را تحقق بخشیم. خواستههايي که در حیات عاطفی و شغلیِ خویش در دل داریم.»
كتاب «شغل مورد علاقه» را انتشارات كتابسراي نيك با ترجمهي محمدهادي حاجي بيگلو و به قيمت 19 هزار و 500 تومان منتشر كرده است.
241243