حامد عبدالملکی: نمایندگان کشورهای رواندا، افغانستان، بوتان و اوگاندا در حالی به عضویت کمیته بینالمللی (IOC MEMBER) درمیآیند که بعضی از کشورها حتی موفق به کسب یک مدال برنز هم در المپیک نشدهاند.
هیئت اجرایی کمیته بینالمللی المپیک 9 عضو جدید را برای انتخاب به عنوان (IOC MEMEBER) به مجموع عمومی کمیته بینالمللی المپیک که پیش از بازیهای المپیک جوانان در بوئنوس آیرس برگزار میشود، معرفی کرده است. این اتفاق در حالی رخ میدهد که همچنان نامی از ایران در این لیست دیده نمیشود.
این افراد اعضای جدید کمیته بینالمللی یا همان (IOC MEMBER) خواهند بود؛ سمتی مهم و کلیدی که پس از مصطفی هاشمیطبا ورزش ایران هرگز نتوانست به آن دست پیدا کند و سالیان درازی در حسرت آن باقی مانده است.
5 نفر از این 9 عضو جدید پیشنهاد شده، اعضای فردی هستند. در میان این 5 نفر 3 زن حضور دارند. همچنین 4 نفر از 9 عضو جدید پیشنهاد شده، مطابق با منشور المپیک، نمایندگان کمیتههای ملی المپیک (NOC)، فدراسیون های بین المللی (IF) و سازمانهای شناخته شده توسط IOC هستند. با حضور این 9 عضو جدید تعداد کل اعضای IOC به 106 نفر میرسد.
یکصد و سیوسومین نشست IOC ، 8 و 9 اکتبر 2018 در بوئنوس آیرس، آرژانتین برگزار میشود.
اعضای جدید کمیته بینالمللی المپیک به شرح زیر هستند:
خانم دیانا گودزینویکیتی، رئیس کمیته ملی المپیک لیتوانی
خانم فلیسیت ریماریکا ، معاون اول کمیته المپیک رواندا
کامیلو پرز لوپز موریارا، رئیس کمیته المپیک پاراگوئه،
ژیوانی مالاگو رئیس کمیته المپیک ایتالیا،
خانم سمیرا اصغری از افغانستان
ویلیام فردریک، رئیس کمیته المپیک اوگاندا
پرنس وانگچوک، رئیس کمیته المپیک بوتان
موریناری از ژاپن، رئیس فدراسیون ژیمناستیک بینالمللی
اندرو پارسونز از برزیل، رئیس کمیته پارالمپیک بینالمللی
ایران در المپیک 19 مدال طلا، 22 نقره و 28 برنز دارد که مجموع این اعداد برابربا 69 است. لیتوانی در تاریخ ورزش خود 6 مدال طلای المپیک دارد. 7 نقره و 12 برنز و در مجموع 25 مدال در تاریخ ورزش این کشوربه ثبت رسیده است.
پاراگوئه در تمام تاریخ ورزش خود تنها یک مدال نقره در المپیک دارد. بوتان و رواندا هیچ مدالی ندارد. افغانستان در تمام تاریخ خود 2 برنز کسب کرده است و اوگاندا 2 طلا در تاریخ المپیک خود دارد. این کشور 3 نقره و 2 برنز در مجموع تمام اداور المپیک را در کارنامه دارد.
با یک بررسی ساده متوجه میشویم، کشورهای روندا، افغانستان، اوگاندا، بوتان، پاراگوئه و حتی لیتوانی تعداد مدالهای به مراتب کمتری نسبت به ایران در المپیک کسب کردهاند و اساسا در ورزش جهان جایگاه خاصی ندارند. تمامی این اتفاقات گواه از ضعف بزرگ ورزش ایران در دیپلماسی ورزشی است که با وجود درخشش در برخی از رشتههای دنیا و المپیک، هیچ جایگاهی برای کشورمان در هیئت اجرایی و كرسي IOC MEMBER کمیته بینالمللی المپیک وجود ندارد.
به نظرم میرسید با حضور سیدرضا صالحی امیری کمیته ملی المپیک روش دیپلماسی خودش را تغییر یا حداقل بهبود خواهد داد که متاسفانه شاهدیم اتفاق خاصی در این خصوص رخ نداده است و این کمیته به مانند ادوار گذشته دچار روزمرگی و پیگیری امور جاری شده است.
41258