سالانه به ازای هر ۳۰ نفر از مبتلایان بیماریهای عروق قلبی، یک سکته قلبی اتفاق می افتد و هرسال35 تا ۵۰ هزار عمل جراحی قلب در ایران انجام می‌شود.

ایلنا نوشت:

 متاسفانه آمار نشان می دهد شیوع بیماری های قلب و عروق در سال های گذشته در کشور ما روند صعودی داشته است. براساس این آمار، بیش از ۲ میلیون نفر از مردم کشورمان مبتلا به بیماری مربوط به عروق کرونر هستند و سالانه به ازای هر ۳۰ نفر از این مبتلایان، یک سکته قلبی اتفاق می افتد.

روزانه حدود ۳۱۷ نفر در کشور به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند و سن ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در ایران ۷ تا ۱۰ سال کمتر از کشورهای دیگر است به طوریکه سالانه ۳۵ تا ۵۰ هزار مورد عمل جراحی قلب در ایران انجام می شود در حالی که در کشور چین با یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت هم همین تعداد عمل جراحی قلب انجام می شود.

مجید اباذری ،متخصص بیماری های قلبی و عروقی گفت: سن حملات قلبی در حال کاهش بوده و به کمتر از 35 سال رسیده است.به طور قطع مهمترین عامل کاهش سن سکته قلبی،افزایش زندگی شهرنشینی و عادت‌های نادرست زندگی است.

وی ادامه داد:استرس،اضطراب،افسردگی،تغذیه نامناسب و افزایش مصرف روغن های نباتی جامد و مایع و همچنین آلودگی هوا از مهمترین مشکلاتی هستند که در زندگی شهری بیشتر دیده می شوند .متاسفانه وضعیت زندگی در شهرهای بزرگ کشور به گونه‌ای است که بسیاری از مردم برای انجام فعالیت های روزانه خود با کمبود وقت مواجه می شوند و مجبورند که بسیاری از فعالیت های خود را محدود کنند که این عوامل به ناراحتی قلبی و عروقی و دیگر مشکلات مزمن و خطرناک نیز می افزاید.

این متخصص قلب و عروق گفت: بیماری های قلبی و عروقی همچنان اولین عامل مهم مرگ و میر در کشور است و برآورد می شود که روزانه در کشور،نزدیک به 300 نفر جان خود را بر اثر این بیماری ها از دست بدهند و 40 درصد عامل مرگ ومیر جوانان سکته های قلبی است.

این درحالی است که پیشترابراهیم رشیدی، مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کل کشور به ایلنا گفته بود: " بر اساس آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال، بیماریهای قلبی- عروقی شایع‌ترین علت مرگ و میر در سال 88 است. "

منبع: ایلنا