کیهان نوشت: مهاجرپذیری باعث شده که ساخت‌وساز در دماوند به یک فاجعه تبدیل و از لحاظ مصرف آب دچار معضل شود؛ بر اساس اظهارات فرماندار این شهرستان، افت چاه‌ها به بیش از 80 متر رسیده است، در حالی که باغ‌شهر بودن دماوند باید حفظ می‌شد.

البته در این میان در کنار ساخت‌وسازهای غیرمجاز، تخریب آنها نیز توسط نهادهای مربوطه صورت می‌گیرد، اما به نظر می‌رسد که جلوگیری از ساخت‌وساز بسیار مؤثرتر و معقول‌تر از تخریب آن است.
در این خصوص حسن ابراهیمی بسابی، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی شهرستان دماوند از تخریب 670 مورد ساخت‌وساز غیرمجاز از ابتدای سال‌جاری تاکنون در این شهرستان خبر داد.

وی همچنین ‌اشاره‌ای به تخریب 30 هکتار از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در مهرماه سال‌جاری در منطقه وادان دماوند که در این راستا دو شهرک به 70 واحد غیرمجاز تقسیم شده بود داشت و گفت: مطمئناً جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز یکی از سیاست‌ها در این شهرستان است و به طور قاطع و جدی با عوامل و متخلفان آن برخورد می‌شود.

علاوه‌بر این متأسفانه پدیده زمین‌خواری نیز از مواردی است که گهگاهی به وضوح در شهرستان دماوند قابل مشاهده است؛ زمین‌هایی دولتی که مورد سوء‌استفاده سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار می‌گیرد و در نهایت به ساخت‌وساز غیرمجاز ختم می‌شود.

زمین‌خواری قانونی در دماوند
نعمت‌الله ترکی، رئیس ‌سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران به سوءاستفاده بخش خصوصی از زمین 700 هکتاری در این شهرستان‌ اشاره و عنوان کرد: در حاشیه جاده تهران- فیروزکوه، دولت زمینی با تسهیلات اعتباری به بخش خصوصی داد، اما این فرد با انجام خیابان‌کشی زمین را به شهرک هشت ‌بهشت تبدیل کرد و تنها چیزی که در آن دیده نمی‌شود گوشه‌ای از بهشت است.

وی از این کار تحت‌عنوان زمین‌خواری قانونی نام برد و افزود: زمینی که خودمان به اسم سرمایه‌گذاری واگذار کرده‌ایم را شهرک درست کردند و نگهبانی برای آن گذاشته‌اند تا کسی وارد نشود که این موارد باعث تأسف است.

23231

منبع: کیهان