به گزارش خبرآنلاین، آیت الله مجتبی تهرانی درباره عوامل تاثیرگزار بر استجابت دعا گفت : " زمان روی دعا مؤثر است. در روایت هست که دعا در ماه رمضان مستجاب می شود. یک وقت هم بحث «مکان» است که بر روی دعا تأثیر می گذارد؛ مثل مسجد و حرم های مطهره ائمه(ع) . بعد هم میبینیم که یک سنخ اعمال را هم مطرح میکنند که مثلا اگر قبل از دعا انجام شود، روی دعا اثر میگذارد. نماز و روزه از جمله این عوامل هستند. "
آیت الله تهرانی درباره چگونگی تاثیر این عوامل با ذکر روایت عنوان کرد : " ما در روایات بسیار داریم که کسی که حاجتی دارد، اگر نماز بخواند و در نماز یا بعد از نماز دعا کند، دعایش مستجاب است. پیغمبر اکرم (ص) فرمود: خداوند فرموده است اگر کسی محدث شود و وضو نگیرد، به من جفا کرده است؛ اگر محدث شد و وضو گرفت ولی دو رکعت نماز نخواند و دعا نکرد و از من چیزی نخواست، به من جفا کرده است؛ اگر کسی وضو گرفت و نماز خواند و از من چیزی درخواست کرد و من به او عطا نکردم، من به او جفا کردم. حالا درخواست او می خواهد امر دینی باشد یا امر دنیایی باشد؛ هرچه باشد، باشد اگر من به او عطا نکنم به او جفا کردهام و من هم پروردگاری جفاکار نیستم. "
وی در ادامه افزود : " همچنین پیامبر فرمود: اگر کسی نماز واجبی را بخواند، نزد خداوند یک دعای مستجاب دارد. گویی از خدا به اندازه یک دعای مستجاب طلبکار می شود. در خود دعا مقتضی برای اجابت وجود دارد. اما نماز این مقتضی را یا تشدید میکند یا به فعلیت میرساند و یا به اجابت سرعت میدهد. یکی از این سه مورد است. خود دعا مستقلاً کاربرد دارد. دعا کاربرد دارد، اما این امور برای دعا کمک هستند. "
استاد اخلاق حوزه درباره سر تاثیر نماز و روزه بر دعا گفت : " سرش این است که این کارها، روح عبد را از نظر اتصال به ربش تقویت می کند که این اتصال به خدا اهم امور در دعا است؛ یعنی «انقطاع عَن غیر الله و اتصال بالله تعالی». اخلاص در دعا مهمترین مسأله برای مستجاب شدن دعا است. اینکه میگوید از روزه کمک بگیر، از نماز کمک بگیر، کمک آن ها چیست؟ کمک آنها این است که انسان را بیشتر به خدا متوجه میکند. لذا درخواستی که میخواهی بکنی، با نماز و روزه محکمش کن تا خالصتر شود و قویتر شود. این کار برای این است. "