تجمع 15 هزار نفری معلمان حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در روزهای بهمن و اسفند 1385 در مقابل خانه ملت، نهاد ریاست جمهوری و استانداری های استان ها بود. درخواست آنها در این جمله کوتاه خلاصه می شود؛ «ما را استخدام کنید».
این تجمع در حالی صورت می گرفت که در زمان وزارت مرتضی حاجی ، مخالفان دولت تجمع و اعتراض های معلمان حق التدریس (که در آن زمان حدود 80 هزار نفر بودند) را به بی کفایتی وزیر نسبت می داد و فریاد برمی آورد که «حق معلمان حق التدریسی که سال ها در بدترین شرایط ممکن در مناطق محروم و دورافتاده تدریس کرده اند، با بی کفایتی وزیر آموزش و پرورش در ناتوانی از تعیین تکلیف این قشر از معلمان پایمال می شود».
حالا هم در حالی که حدود 48 هزار نفر از معلمان حق التدریس به استخدام رسمی وزارت آموزش و پرورش درآمدند. با آمد و رفت سه وزیر در وزارت آموزش و پرورش، تجمع معلمان حق التدریسی همچنان برجاست که ناپیداست آیا این روال ثابت را باز هم باید به بی کفایتی وزیر نسبت داد یا علت را باید در عمقی بیشتر جست وجو کرد؟
قدرت حبیبی، کارشناس بازنشسته اموزش و پرورش، در یادداشت خود برای " خبر " می نویسد:" همیشه ترکش بلوکه شدن اعتبارات و کسری بودجه وزارت آموزش و پرورش به معلمان حق التدریس اصابت می کند. زیرا همواره وزرای آموزش و پرورش معتقدند که استخدام معلمان حق التدریس نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه چونان سال های گذشته، حجم نیروهای مازاد را انبوه تر می کند و این افزایش حساب نشده، مشکلاتی را در پی دارد که همیشه آموزش و پرورش گرفتار آن بوده است که مهم ترین آن، تعویق در ادای مطالبات فرهنگیان است که به دلیل کمبود اعتبار، پرداخت آن به امری غیرممکن تبدیل شده است."
متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.