به گزارش خبرآنلاین اهم اظهارات معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور به روزنامه جام جم بدین قرار است :
• بحث انتقال کارمندان از تهران یا تمرکززدایی یک بحث دیرینه است که در همه دولتهای قبل و بعد از انقلاب مطرح بوده است. وقتی ما سابقه این طرح را بررسی کردیم، دیدیم این موضوع از سال 41 مطرح بوده و دامنه آن تا بعد از انقلاب و اکنون مطرح است.
• بحث انتقال کارمندان و تمرکززدایی از تهران بحثی بود که متعلق به امروز و دیروز نیست و همه ضرورت این مساله را قبول دارند و میدانند که اگر ما یک فکر اساسی برای تهران و جمعیت آن نکنیم، در آینده تبدیل به معضلی خواهد شد که قابل مدیریت نیست.
• ما چند بسته را در این باره طراحی و دنبال کردیم. بسته اول این بود کارمندانی که داوطلب انتقال از تهران هستند، مورد تشویق قرار گیرند و منتقل شوند و اگر در این راه موانعی وجود دارد، این موانع رفع شود.
• بسته دوم این بود شرکتهای دولتی که در پایتخت دفتر دارند و ضرورتی ندارد که مقیم تهران باشند، بروند به مکانی که حوزه کارشان است.
• البته این درست است که شاید یک شرکت دولتی هماکنون یک دفتر با 10 پرسنل در تهران داشته باشد اما مهم این است که مرکز مدیریت، گردش مالی و مرکز تبادلات آن از پایتخت خارج شده و روشن است به تبع این انتقال، بسیاری از شرکتهای خصوصی وابسته هم مجبورند تهران را ترک کنند.
• اما بسته سوم این بود که بعضی از موسسات پژوهشی که وابسته به دستگاههای اجرایی هستند و ضرورتی ندارد در تهران باشند، اینها هم میتوانند به خارج تهران منتقل شوند و چه بسا انتقال بعضی از آنها به آن محل فعالیت میتواند خیلی مثمرثمرتر باشد.
• دلایل اصلی فوریت و عجله برای انتقال کارمندان از تهران ، بحث زلزله است که ما آن را تبدیل به برنامه کردیم. دیگر دلیل فوری بودنش فصل تابستان است. یعنی اگر شما در تابستان بتوانید بخش عمده کارمندان را از تهران منتقل کنید، دغدغههای آنها کمتر است و هم خودشان و هم خانواده و فرزندانشان راحت نقل مکان میکنند و جا میافتند. طبیعتا انتقال کارمند در طول سال تحصیلی خیلی سخت انجام میشود.
• بعضی افراد روی آن مانور میدهند، این است که آیا انتقال کارمندان از تهران اجباری است؟ من میگویم که خیر، اجباری نیست. کسانی منتقل میشوند که خودشان داوطلب شدند؛ اما مثلا کارمندی که در یک شرکت و سازمان دولتی کار میکند و آن شرکت میخواهد به خارج از تهران منتقل شود، به این فرد میگویند که باید تصمیم بگیرد.
• در بحث امکانات ما چند کار را انجام میدهیم. یکی این که وقتی کارمند میخواهد منتقل شود، حکم اداری و انتقالش از تهران خورده شود، یعنی سمت و شغل و پستش حفظ میشود. دوم این که وی افزایش حقوق و ارتقای طبقه شغلی دریافت میکند. این اقدامات را خود دستگاه قبل از انتقال کارمند در تهران انجام میدهد.
• در مورد مسکن در محلی که پروژه مسکن مهر آماده باشد، حواله مسکن مهر به کارمند میدهند؛ اما اگر پروژهها در حال ساخت باشد و تحویل آن ممکن است 6 ماه تا یک سال طول بکشد، به بعضی کارمندان ودیعه اجاره مسکن و به بعضی هزینه تامین مسکن پرداخت میشود. قالب این امر بستگی به شهرها و وضعیتی که فرد منتقل شده دارد.
• محور دیگر تسهیلات، مساله انتقال فرزندان کارمند است که اگر فرزند دانشجو داشته باشد، میتواند بلافاصله او را منتقل کند، اگر هم کارمند فرزند کنکوری داشته باشد، میتواند از تسهیلات خاصی استفاده کند.
• از 18 هزار کارمندی که تاکنون ثبتنام کردهاند، 6000 کارمند از تهران رفته و در شهرستان مستقر شدهاند، البته این که فرد با خانوادهاش رفته یا نه را خبر نداریم؛ ولی قاعدتا اگر بخواهد از مزایای انتقالی از تهران استفاده کند، باید با خانواده برود. درباره شرکتها هم تاکنون 117 شرکت از تهران منتقل شدند. لیست آن را هم داریم و انتقال هر کدام را قبول ندارید، بروید بررسی کنید.
• اینکه گزارشاتی از کارمندان منتقل شده منتشر شده که آنها از شرایط خود راضی نیستند، یک حرف است اما اینکه شما به من بگویید این 10 کارمند که حکم هم دارند از تهران منتقل شدهاند اما چیزی به آنها ندادند حرف دیگری است که مستند خواهد بود.
• اینکه کارمندی در شهری که منتقل شده در هتل زندگی میکند خب روشن است همان اول که دولت نمیتوانند به او مسکن مهر بدهند باید موقتا فکری برای مسکن بکند تا تسهیلات برسد. چون این انتقال را به صورت داوطلب انتخاب کرده، حتما برنامهریزی لازم را برای اقامت کرده است. طبیعی است که وقتی به شهر مقصد رفت اگر مسکن مهر نخواهد، ودیعه یا وام تعمیر مسکن میخواهد و مراجعه میکند و میگیرد.
• البته خب باید زمان لازم بگذرد و مثلا کارمند تا 6 ماه جایی را اجاره کند تا به او مسکن بدهند. لذا باید این زمان لازم طی شود.
• ببینید ما که به کارمند نگفتیم تا وارد شهر شدی، فردا صبح در خانهات مستقرت میکنیم، بلکه گفتیم به شما مسکن مهر یا ودیعه وام خرید مسکن میدهیم. یا اگر مسکنی داشته باشید وزارت مسکن مبلغی برای تعمیرات به شما میدهد. اما باید مقدمات و زمان لازم طی شود. باید صبور و بردبار بود.