سپیده سعیدی :آزمون ناموفق و پر حاشیه وزارت بهداشت و درمان اعتماد و اطمینان را از شرکت کنندگان دراین نوع آزمونها سلب کرد . در این میان رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم که پیش از این با همکاری کمیسیون بهداشت و درمان در پی چگونگی برگزاری آزمون دستیاری بود معتقد است که باید بر نحوه برگزاری تمام آزمون ها نمایندگان مجلس نظارت داشته باشند . این در حالیست که در روزهای اخیر آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شده است اما بازهم مجلس در نظارت بر نحوه برگزاری این آزمون ها ناموفق بود . دکتر سعدالله نصیری قیداری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات و استاد دانشگاه زنجان در این رابطه اظهار می کند که تعداد کثیرشرکت کنندگان هم می تواند درایجاد ابهامات و شبهات موثر باشد .
همانطور که می دانید رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات در این راستا که تجربه تلخ آزمون دستیاری تکرار نشود خواهان نظارت نمایندگان برهمه آزمونها هستند نظر شما در این رابطه چیست ؟
ما نمایندگان همواره از سوی مردم خصوصا در این موارد به صورت گسترده مورد سوال قرار می گیریم و باید پاسخگوی مردم باشیم چرا که به عنوان نمایندگان مردم خدمت می کنیم و من فکر می کنم که دکتر عباسپور هم دقیقا به همین خاطر خواهان نظارت نمایندگان مردم بر آزمونها شدند . به نظر من نظارت عملی نمایندگان براین آزمونها الزامی است .
با توجه به اینکه از آموزش و پرورش درخواست داشتیدکه راههای قانونی برای نظارت مجلس و نهادهای آموزشی ذیربط را فراهم کند ،به چه دلیل آموزش و پرورش درخواست مجلس را جدی نگرفته است ؟
من فقط می توانم در رابطه با سوال شما به آموزش و پرورش و تمام ارگانهایی که قصد برگزاری هر آزمونی دارند توصیه کنم که اجازه بدهند کمیسیون آموزش بر نحوه عملکرد آنها نظارت کافی و عیان داشته باشد تا مردم هم با اعتماد بیشتری در این آزمون ها شرکت کنند . در رابطه با سوال شما هم نمی توان به سادگی قضاوت کرد . نمی توانم بگویم که چرا آموزش و پرورش نگذاشت که نمایندگان نظارت دقیق داشته باشند . اگر مجلس تقاضا دارد که بر چگونگی برگزاری آزمون ها نظارت داشته باشد امری عادی است و این تقاضای مجلس از باب کمک و همکاری هر چه بیشتر با برگزار کنندگان است .
به نظر شما آزمون استخدامی آموزش وپرورش مورد قبول است ؟
یقینا قابل قبول است . وزارت آموزش و پرورش این آزمون را قانونی برگزار کرده است و ایرادی بر آن وارد نیست . تنها گله ای است که چرا آزمون استخدامی را بدون نظارت نمایندگان انجام داده اند . این خواسته بدان معنا نیست که آزمون درست برگزار نشده است . برداشت من این است که این آزمون مشکل آزمون دستیاری را نداشته است و این از موارد مثبت برگزاری آزمون است .
آزمون استخدامی آموزش و پرورش از جمله آزمونهایی است که تعداد بسیاری شرکت کننده و متقاضی دارد .چگونه می توان بر سلامت این آزمون صحه گذاشت ؟
همانطور که در ابتدا گفتم اگر نمایندگان به ویژه اعضاء کمیسیون آموزش وتحقیقات بر چگونگی برگزاری آزمون و نظارت دقیق برآن اصرار دارند . به خاطر پیشگیری از بسیاری شکیات و شبهاتی است که امکان دارد به وجود آید و طبیعی هم هست . با توجه به اینکه این آزمون 600 هزار شرکت کننده داشت و تنها 40 هزار نفر از این افراد واجد شرایط برای استخدام می شوند از جمله آزمونهایی خواهد بود که در آن حرفهاو حدیثهای بسیار به وجود می آید و و در صد ناراضیان آن بالا خواهد بود . ما همه تلاش خود را به کار می گیریم که این فضا را از بین ببریم و اعتماد شرکت کنندگان را جلب نماییم . که متاسفانه وزارت آموزش و پرورش از آن جلو گیری کرد . تعداد زیاد شرکت کنندگان خود عاملی بر ایجاد فشار روحی و روانی به افراد است و همین استرس ها و دلهره ها فضای حاکمه را سنگین می کند . بهتر است در چنین مواقعی همه سعی خود را به کار گیریم تا شرکت کنندگان با خیال راحت از این آزمون ها بیرون آیند . نکته ای دیگری که حائز اهمیت است و باید در این راستا عنوان کنم این است که آزمون دستیاری وزارت بهداشت متاسفانه خاطره تلخی را برای همه ما به وجود آورد و ما همه عزم خود را به کار می گیریم تا چنین خاطره تلخی دوباره تکرار نشود . در این راستا امیدواریم که وزارتخانه ها هم با مجلس تعامل و همکاری بیشتری داشته باشند. تا در آینده خود مورد اتهام قرار نگیرند این تقاضای نمایندگان مجلس کاملا دلسوزانه است .
آقای دکتر پیش از این تمام فعالیتها و تلاشهای کمیسیون آموزش و تحقیقات در راستای جذب نیروهای حق التدریسی بود اما هم اکنون شاهد هستیم که آزمون استخدامی آموزش وپرورش با تعداد 600 هزار شرکت کننده برگزار می شود ،اولویت با کدام است ؟
من معتقدم که وزارت آموزش وپرورش باید اول استخدام نیروهای حق التدریسی را در اولویت قرار دهد و همانگونه که قانون می گوید این نیروها را هر چه زودتر تعیین تکلیف کند