اهم اظهارات دکتر عماد افروغ در پی اهانت به قرآن کریم در آمریکا در گفت وگو با به مهر را در ادامه بخوانید.
- عدهای با توجه به مقبولیت ادیان ابراهیمی سعی میکنند برای توجیه اقدامات و رسیدن به منافع خود از آنها استفاده کنند که نمونه آن را در همین اقدام توهین آمیز دیدیم.
- چگونه ممکن است شخصی پیرو یک دین ابراهیمی باشد اما کودکان را در فلسطین به قتل برساند، کتب الهی را آتش بزند و مردمی که در خیابانها رفت و آمد میکنند را به قتل برساند.
- این اقدامات هیج ربطی به ادیان ندارد و از آنجا که مؤمنین تمامی ادیان به توحید و معاد معتقدند نمیتوانند مرتکب چنین اعمالی شوند.
هرگونه پاسخی باید به دور از اسائه ادب باشد
وی در رابطه با اقداماتی که مسلمانان میتوانند به عنوان اعتراض خود نشان دهند،نیز گفت:معتقدم هرگونه اعتراضی باید به دور از مقابله به مثل باشد و نباید هیچگونه اسائه ادبی نسبت به کتب مقدس دیگر ادیان انجام شود.
- راهپیمایی و تحصن بهترین اشکال اعتراضات مدنی است. متحصنین و تظاهرکنندگان میتوانند با نوشتن نامه به مقامات کلیسا از آنها بخواهند در این اعتراضات آنها را همراهی کنند.
- باید کوشش شود تا اقلیتهای مذهبی نیز به این اعتراضات وارد شوند و زمینه را به گونهای فراهم کنیم که مقامات سطح بالای دینی سایر مذاهب داخل کشور مانند پروتستانها و کاتولیکها با مراجع و علمای اسلامی در محکوم کردن این حوادث همراهی کنند.
-
سالها پیش زمانی که پاپ ژان پل دوم جمعه آخر ماه رمضان را به احترام مسلمانان روزه گرفت پیشنهاد دادم مسلمانان باید دست او را به گرمی فشار دهند که نشد اما الان فرصت خوبی است تا برخی مراجع ما با همکاری مقامات بالای کلیسا این حادثه را به صورت مشترک محکوم کنند.
- اکنون که موجی رسانهای پیرامون این حادثه ایجاد شده بهترین فرصت برای مقابله با نئولیبرالیسم و طالبانیسم فراهم شده است وبرای این منظور باید همگان وحدت بین ادیان را فریاد زده و نشان دهند که تفاوت بین ادیان جنبه سطحی دارد و اگر این رویه کنار رود واقعیت مشترک آنها نشان داده خواهد شد.
- رسانهها از فرصت به دست آمده نهایت استفاده را ببرند و با تسهیل گفتگوی ادیان تحولی ایجاد کنند که بهترین حمله به نئولیبرالیسم و طالبانیسم است.