فدراسیون فوتبال آمریکا پیشگام شد تا برای مسابقه‌ای دوستانه به ایران سفر کند.

علی کفاشیان صبح دیروز با اعلام این خبر گفت: «مسئولان فدراسیون فوتبال آمریکا نامه‌ای را به فدراسیون فوتبال ایران ارسال و برای انجام دیدار دوستانه با تیم ملی در ورزشگاه آزادی ابراز تمایل کردند. آنها روزهای 18 مهر و 23 آبان را به فدراسیون فوتبال ایران پیشنهاد داده‌اند و منتظر پاسخ نهایی هستند.»

 کفاشیان ادامه داد: «این پیشنهاد را دریافت کرده‌ایم، اما با توجه به مشخص نشدن تکلیف ما در مسابقات مرحله مقدماتی جام جهانی 2010، شرایط را بررسی کرده و به آنها پاسخ خواهیم داد. پیشنهاد فدراسیون فوتبال آمریکا شامل مواردی است که باید بیشتر آن را بررسی کنیم. به دلیل اهمیت موضوع لازم است که جزییات را مورد ارزیابی قرار داده و سپس پاسخ نهایی را بدهیم.» آخرین بار دو تیم در سال 1999 در لس آنجلس به مصاف هم رفتند. مسابقه‌ای که با نتیجه مساوی یک بر یک به پایان رسید. آن بازی یک سال پس از مصاف دو تیم در بازی تاریخی ورزشگاه ژرلان لیون بود. این دو مسابقه را بسیاری از کارشناسان سیاسی گامی برای تکرار دیپلماسی پینگ‌پنگ در روابط سیاسی مغشوش دو کشور می‌دانستند که این بار در زمین فوتبال می‌خواست رخ دهد. آن مسابقه اما برای دو فدراسیون بیش از هرچیز جنبه ورزشی داشت.

وقتی دو تیم در جام جهانی با هم در یک گروه قرار گرفتند، مهدی خبیری نماینده ایران با دبیر فدراسیون وقت آمریکا آشنا شد و همانجا پایه مسابقه‌ای دوستانه گذاشته شد. مسابقه‌ای که نزدیک به 200 هزار دلار برای تیم ملی درآمدزایی داشت، تیم ملی که تا قبل از آن بازی برای مسابقه با هیچ تیمی پول نمی‌گرفت. این بازی برای اولین بار بود که باعث می‌شد کاروانی ورزشی از ایران به آمریکا برود بی‌آنکه از اعضایش انگشت‌نگاری شود. همزمان با این مسابقه که در سال‌های پایانی کشورداری دموکرات‌ها در آمریکا بود تعدادی از نشریات معتبر این کشور از شروع مذاکرات تهران- واشنگتن پس از توسعه روابط ورزشی دو کشور خبر دادند. اما این رابطه هیچ گاه اثبات نشد؛ «من به عنوان یکی از اعضای مطلع در دیپلماسی خارجی آن زمان کشور هیچ‌گاه نشنیدم که نمایندگان‌مان با طرف‌های آمریکایی مذاکره کنند و هیچ یک از اعزام‌های ورزشی دو کشور برای اهداف سیاسی نبود.» این جمله را دکتر آصفی سخنگوی وقت وزارت امور خارجه ایران به خبرآنلاین گفت.

او معتقد بود اگرچه در آن دوران روابط فرهنگی، ورزشی دو کشور افزایش یافته بود اما هیچ​گاه این رویکرد با اهداف سیاسی پیش نرفت چون اختلافات دو کشور ریشه‌ای تاریخی داشت و نیاز بود تا سیاست‌های طرف مقابل نسبت به ایران در مسیر اعتمادسازی به کلی تغییر کند. حالا همسو با طرح شعار تغییر از سوی باراک اوباما رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا، تقاضانامه‌ای از این کشور برای بازی با تیم ملی فوتبال ایران آمده است. این درخواست بار دیگر شایعه تلاش برای بهبود در روابط دو کشور با سیاستی ورزشی را پیش می‌کشد.

منبع: خبرآنلاین