تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اولین معیار و محک برای انتخاب‌کنندگان است.

سیدمحسن فرجادی: تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اولین معیار و محک برای انتخاب‌کنندگان است مخصوصاً زمانی که نامزدهای ریاست جمهوری پیش از این گفته باشند که اینگونه تبلیغات می‌کنند و اینگونه تبلیغ نخواهند کرد.

کم بضاعت و متنوع
موسوی با این فراز از بیانیه انتخاباتی‌اش مانیفستی را برای فعالیت‌های تبلیغاتی‌اش ترسیم کرد اما آنچه تا پنجمین روز از تبلیغات او مشاهده شده است چیز دیگری است. این روزها پوسترهای تصویر موسوی در قطع A4، موسوی و رهنورد در قطع A3 و پوسترطرح مهر با نام میرحسین موسوی بخشی از اقلام تبلیغاتی است که توسط ستاد این نامزد انتخابات ریاست جمهوری مورد استفاده قرار می‌گیرد که به آنها می‌توان پوسترهای گرافیکی عکس و نام موسوی را که قابلیت تکثیر سیاه و سفید دارد را نیز اضافه کرد؛ البته منهای اقلام تبلیغاتی همچون دست‌بند، روسری، شال، سربند سبز.

شاید همین گسترده شدن تبلیغات پوستری میرحسین موسوی که با آنچه در آغاز گفته بود در تضاد است باعث شد روز گذشته کمیته رسانه، اطلاع‌رسانی و تبلیغات ستاد موسوی اعلام کند به دنبال اعلام پوشش‌های سبز رنگ، کاغذ A4 اساس و قطع تبلیغات مکتوب این کمیته را شکل خواهد داد. ستاد موسوی دلیل این موضوع را این دانست که با توجه به اینکه تبلیغات میرحسین موسوی مبتنی بر خرده توان‌های مردمی پایه‌گذاری شده است، در این ستاد از روش‌هایی برای تبلیغات استفاده خواهد شد که به آسانی از سوی مردم قابل تکرار باشد.»

تبلیغات چشم پر کن
مهدی کروبی که از آغاز بیانیه برای نوع تبلیغاتش نداده بود در این میان بیشتر تبلیغات بنری و بزرگ را در دستور کار قرار داده است و کمتر می‌توان پوستری از او را در سطح شهر مشاهده کرد. عمده پوسترهای مهدی کروبی که تا پنجمین روز تبلیغات بر دیوارهای شهر خودنمایی می‌کند عکس پرتره اوست که با لوگوی اعتمادملی خودنمایی می‌کند. در این میان آنچه از روز گذشته ستاد کروبی در بنرهای تبلیغاتی‌اش به کار گرفت آن قدر چشمگیر بود که احتمالاً طی روزهای آینده منجر به منازعه‌ای در فضای انتخاباتی خواهد شد. بنری با شعار «برای تغییر آمده‌ایم» که در آن عکس کروبی دیده نمی‌شود و عکسهای چند نفر از دانشجویان زندانی دیده می‌شود بهانه‌ای خواهد شد تا در روزهای آینده آنچه دیروز درباره بخشی از تبلیغات محیطی از سوی وزارت کشور اعلام شد، عملی شود.

هفته پر تنش در پیش
روز گذشته ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: استفاده از هر گونه پلاکارد و بنر (جز در محل ستاد تبلیغات انتخاباتی) در میادین و خیابانهای شهرهای مختلف کشور و راه‌اندازی کاروان‌های تبلیغاتی ممنوع است. در این بیانیه آمده است: لذا پلاکاردها و بنرهای نصب شده در میادین و خیابانهای شهرهای کشور و نیز کاروانهای تبلیغاتی خلاف قانون انتخابات بوده و به مسئولان ستادهای تبلیغاتی نامزدها نیز در تاریخ 5/3/88 کتباً اخطار قانونی داده شد تا سریعاً نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام کنند.

ضمن آنکه بر اساس دستورالعمل تبلیغات انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری برگرفته از متن قانون انتخابات ریاست جمهوری که در تاریخ 2/3/88 تحویل نمایندگان نامزدها و ستادهای تبلیغاتی آنها شده، ستادهای تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری از غیرقانونی بودن این موارد مطلع بوده‌اند. با بیانیه ستاد انتخابات وزارت کشور فضای سیاسی کشور وارد مرحله جدیدی خواهد شد تا در دومین هفته از تبلیغات ریاست جمهوری شاهد موج جدید انتخابات باشیم.

احمدی‌نژاد و رضایی از هفته آینده
در حالی که ستادهای استانی و منطقه‌ای احمدی‌نژاد پوسترها و تراکتهای طراحی شده محلی را در زیر چاپ دارند، پوسترها، تراکتها و بنرهای تبلیغاتی این کاندیدای ریاست جمهوری که به طور متمرکز در تهران تولید شده است طی روزهای آینده به مناطق مختلف کشور ارسال خواهد شد تا مورد استفاده قرار گیرد تا در کنار آنچه سیدمجتبی ثمره هاشمی، رئیس ستاد هماهنگی حمایت‌های مردمی احمدی‌نژاد در مراسم آغاز به کار رسمی پایگاه اطلاع‌رسانی این ستاد با نام "دولت یار"، بایدها و نبایدهای ستادهای حامی را اعلام کرد در تبلیغات، از راهبرد چهره به چهره و حلقه‌های کوچک می‌بایست بهره برد چرا که این روش مؤثرتر، کم‌هزینه‌تر و البته کارآمدتر است. در این میان محسن رضایی با تبلیغات محیطی که نداشته است فعلاً ظاهراً در این رقابت هزینه‌ای نکرده است؛ آنچه طی روزهای آینده صحت آن عیان خواهد شد.

منبع: خبرآنلاین