«محمد سریر» رییس خانه موسیقی گفت: در شرایطی که رسانه های غربی جوانان این سرزمین را در راستای هویت زدایی بمباران تبلیغاتی میکنند برای حفاظت از منافع ملی و آرمان هایمان نیازمند تعریف مجددی از هنر موسیقی در کشور هستیم.
«محمد سریر» عصر شنبه در نخستین نشست پژوهشی موسیقی دوران دفاع مقدس اظهار داشت: سرودههای حماسی بخش مهمی از موسیقی ملت ها را در بر میگیرد چرا که ساخت اینگونه آثار جوششی درونی و خواست ملی است و به همین سبب نیز ماندگار می شوند.
وی گفت: به نظر می رسد جان مایه موسیقی دوران دفاع مقدس نیز در همین راستا و برگرفته از ریشه های موسیقی ملی و نواحی بوده و از دل و جان مردم این سرزمین گرفته شده است.
وی افزود:به سبب اینکه سروده های جنگ تحمیلی همانند فریادی درونی و در شرایط خاص برای انتقال نغمه وحدت و دفاع از حیثیت و هویت ملی به دیگر هموطنان بوده، ارزش گذاری و طبقه بندی این آثار بسیار دشوار است.
سریر ادامه داد: موسیقی دوران دفاع مقدس بی اختیار در روح و جان طبقات مختلف و گروههای سنی متفاوت رسوخ می کند و فراگیر می شود که همین امر سبب ایجاد پیوندی ناگسستنی می گردد.
رییس خانه موسیقی خاطر نشان کرد: در ابتدای جنگ تحمیلی موسیقی نظامی در راستای ایجاد تحکیم و وحدت پیشقدم بود ولی با مرور زمان افرادی گمنام با اجرای قطعاتی خودجوش و مردمی همچون قطعه «ممد نبودی ببینی» که در فتح خرمشهر اجرا شد نیز در این عرصه آثار جاودانی به ثبت رساندند.
وی ادامه داد: این قطعات خودجوش مردمی برای رسیدن به شکل و چهارچوب مشخص، هیچ نوع ساخت و سازی و پیکر بندی خاصی نداشت و تنها به دلیل اینکه از درون افراد جوشیده بود به دل مردم می نشست.
وی یادآور شد: آثار ساخته شده دوران هشت سال جنگ تحمیلی را می توان در دو قالب «سرودهای مقاومت ملت در مقابل بیگانگان» و «موسیقی حسرت» طبقه بندی کرد.
وی با تاکید بر اینکه خدمتی که موسیقی در دوران جنگ تحمیلی ایفا کرد را هیچکدام از هنرهای دیگر نداشتند افزود: باید در عصر حاضر نیز هنرمندان این رشته با ساخت آثار و آهنگ هایی سعی در ارتقای حس میهن دوستی داشته باشند.