الناز محمدی: از زمانی که دولت نهم لایحه حمایت از خانواده را به مجلس ارائه کرد، سه سال میگذرد. دقیقا سه سال هم میشود که با وجود تمام اعتراضاتی که به مواد 22، 23 و 24 این لایحه میشود، دولتمردان هم یا ترجیح دادهاند در این مورد سکوت کنند و یا اگر هم در مورد این لایحه حرفی میزنند، همه اش در موافقت با این مواد جنجالی است.
اما اینطور که معلوم است کم کم تعداد اظهارنظرها در حال بیشتر شدن است. یک ماه پیش، این فاطمه بوداغی، معاون حقوقی رییس جمهوری بود که به عنوان اولین مخالف این لایحه از درون دولت، در اعتراض به این لایحه در اظهارنظری معترضانه، گفت که اگر قرار است به مردان اجازه داده شود تا چند همسر داشته باشند، در مقابل، زنان هم حق طلاق داشته باشند. او گفت که « پیشنهاد مطلوب این است که اگر مردی با تعدد زوجات بدون احراز شرایط ماده «23» قصد آزار و اذیت زن اول را داشته باشد، در مقابل زن اول نیز حق طلاق داشته باشد.»
اما حالا و در حالی که هنوز موضوع به تصویب رسیدن یا نرسیدن ماده 23 لایحه حمیات از خانواده که پر سر و صداترین ماده آن است، در مجلس مشخص نشده این بار مردی از درون دولت، به مخالفت با این لایحه پرداخته است و نه تنها اعتراضش را به آن نشان داده، بلکه گفته است که سالهای زیادی است که زنان ایرانی مورد ظلم و ستمند. این مرد کسی نیست جز مرد پر سر و صدای دولت : اسفندیار رحیم مشایی.
او در گفت و گویی که با ایلنا انجام داده، گفته است که « از گذشته در جامعه ایران اجحاف و ستم نسبت به زنان وجود داشته است و هنوز هم این اجحاف و ستم در جامعه وجود دارد بنابراین دستگاه قانونگذاری باید به گونهای عمل کند که حقوق زنان را بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار دهد.»
اسفندیار رحیممشایی گفت: « من در جریان آخرین تغییرات لایحه حمایت از خانواده نیستم بنابراین نمیتوانم در رابطه با عملکرد مجلس اظهارنظر کنم چون اطلاعاتی ندارم اما آنچه که من میفهمم این است که زنان جامع ما امروز نقش مهمی در کشور دارند و شرایط زنان کنونی ما را نمیتوان با سدهها و دهههای گذشته مقایسه کرد.»
او توضیح داد: « مثلا نقش زنان در اقتصاد در حال حاضر با گذشته خیلی تغییر کرده است بنابراین ما باید بر اساس اصول و ارزشهای دینی و بر اساس منابع سنت و فقه به گونهای عمل کنیم که ملاحظات امروز را هم در نظر داشته باشیم، یعنی ان جاهایی که چهارچوبهای دینی ما اجازه میدهد باید به سمت تضمین حقوق زنان برویم.»
رئیسدفتر رئیسجمهور تصریح کرد: « ما از گذشته در جامعه خود اجحاف و ستم نسبت به زنان را داشتیم و هنوز هم این اجحاف و ستم در جامعه ما وجود دارد بنابراین دستگاه قانونگذاری باید به گونهای عمل کند که حقوق زنان را بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار دهد.»