ایسنا نوشت:

یک پژوهشگر دفاع مقدس از تشابه یادمان آرامگاه قیصر امین‌پور با نماد بعثی‌های فدایی قادسیه صدام خبر داد و آن را سئوال‌برانگیز خواند.

مقبره زنده یاد قیصر امین‌پور در گتوند
نادر دریابان چند روز پس از رونمایی از مقبره قیصر امین‌پور که هم‌زمان با سومین سالگرد درگذشت این شاعر و استاد دانشگاه در گتوند برگزار شد، گفت: «در بغداد، یادمانی با نام آرامگاه سرباز گمنام (اشبال القادسیه الصدام) وجود دارد که با تأیید و دستور ویژه صدام برای فداییان بعثی او در نبرد با ایران که او قادسیه می‌نامید، ساخته شده است. اکنون در بغداد تنها همین نماد یادگار تجاوزطلبی دیکتاتور بغداد به ایران اسلامی برجای مانده است.»

او در ادامه افزود: «با کمال تعجب سال‌ها پس از پایان جنگ شاهد نصب یادمانی شبیه این نماد بر مزار یکی از مفاخر معاصر ایران اسلامی هستیم که برای دفاع مقدس و ادبیات دینی و اعتقادی مردم ایران شعرها سروده بود و از یاران معنوی جبهه‌ها به شمار می‌رفت. این یادمان شباهت زیادی به یادمان بعثی‌ها در بغداد دارد و این تشابه در طراحی بسیار سئوال‌برانگیز است، بویژه این‌که بر سر مزار فردی قرار دارد که خاک جبهه بر سر و رویش نشسته و با سنگرهای عاشقی دمی گرم داشته است.»

نماد بعثی‌های فدایی قادسیه صدام
او اضافه کرد: «بدون هیچ‌گونه پیش‌داوری، از طراحان و بانیان این مزار می‌خواهیم در خصوص این طرح توضیح داده و به خوبی افکار عمومی را در این زمینه روشن و آگاه سازند.»

این پژوهشگر دفاع مقدس در ادامه عنوان کرد: «صدام به تمامی مقامات عراقی دستور داده بود مراسم ویژه ادای احترام به سرباز گمنام در عراق باید در این مکان صورت بگیرد و خارجی‌های میهمان عراق نیز باید در هر سفر رسمی با اهدای دسته گل، به آن نماد احترام بگذارند. صدام همچنین دستور داده بود به خارجی‌ها و مقامات آن‌ها یادآور شوند این نماد در درجه‌ی اول به یاد اسرایی ساخته شده است که به دست ایرانی‌ها کشته شده و قطعه قطعه شده‌اند. او به شدت بر این موضوع تأکید داشت و همواره فیلم‌های ادای احترام به این یادمان از شبکه رسمی تلویزیون عراق به صورت مفصل پخش می‌شد. دفتر یادبودی نیز در آن قرار گرفت تا مقامات خارجی به یاد دروغ‌پردازی‌های فرزند ناخلف عوجه، آن را امضا کنند و این در حالی بود که صدام توسط یک افسر ویژه گارد ریاست‌جمهوری خود به نام عبدالرشید عبدالباطن نزدیک به شش‌هزار اسیر ایرانی را در جبهه‌ها و اردوگاه‌های اسارت مرگ‌بار عراق قتل عام کرده و به شهادت رسانده بود.»

او یادآور شد: «برای این یادمان کارت پستال و تمبر و پوستر چاپ شد و عکس آن بر روی اسکناس دینار عراق همراه با عکس صدام معدوم منتشر شد تا ثابت شود بعد از مجسمه صدام در قلب بغداد که با دست به حمله به ایران اشاره دارد، این نماد مهم‌ترین یادمان بعثی‌ها در جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.»

منبع: ایسنا