به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان اگرچه با اصل ادغام چند وزارتخانه در برنامه پنجم و کوچک سازی دولت مخالفتی نداشتند اما بر این باور بودند که نمیتوان دولت را با اختیار تام مکلف به ادغام وزارتخانهها کرد. چرا که تعداد وزارتخانهها و شرح وظایف انها باید به تصویب مجلس برسد.
علی اصغر یوسفنژاد نماینده ساری در تذکری تاکید کرد: اختیار ادغام وزارتخانهها باید در دست مجلس باشد نه دولت که هر کار خواست بکند.
مصطفی کواکبیان نماینده سمنان هم به استناد اصل 133 قانون اساسی و تاکید بر اینکه اختیار قانون گذاری در مجلس قابل تفویض نیست، گفت: دولت باید با مصوبه مجلس، نسبت به ادغام و انحلال وزارتخانهها اقدام کند. از این رو نمیتوان دست دولت را باز گذاشت و اختیار مجلس را نادیده گرفت. او در ادامه به شوخی از ابوترابیفرد خواست که حداقل یکبار هم که شده اخطار او را جدی بگیرد.
احمد توکلی، نیز این بند را بر خلاف اصل 85 قانون اساسی خواند و با بیان اینکه مجلس باید شرح وظایف وزارتخانهها را تصویب کندف گفت: اختیارات وزرای جدید را با ادغام هر وزارتخانهای باید با مصوبه مجلس باشد. مثلا اگر وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم ادغام شود، شرح وظایف وزارتخانه جدید باید به تصویب مجلس برسد.
محمدحسن ابوترابیفرد که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه امروز را بر عهده داشت، هیچ یک از اخطارهای مذکور را وارد ندانست و گفت: ما نقشه راه را برای تعیین وزرا از سوی دولت تعیین میکنیم. البته اختیارات قانونی وزرا باید تماما حفظ شود. ولی اگر بخواهند اختیارات را تغییر دهند باید آن را طی لایحهای به تصویب مجلس برسانند.