محمد ابراهیم طاهریان، سفیر سابق ایران در کابل یادداشتی درباره عملکرد منوچهر متکی در وزارت امور خارجه نوشته است.

طاهریان عنوان می کند : " هرچند شیوه برکناری متکی به خصوص در مورد وزیر خارجه غریب است با این حال کارنامه وی نیز در این 5 سال قابل دفاع نیست. برخلاف چیزی که عموما گفته می‌شود، منوچهر متکی در 5 سال گذشته از اختیارات بیشتری در مقایسه با وزرای قبلی در حوزه سیاست خارجی برخوردار بوده است. او توانست انتصابات مورد نظر خود را انجام دهد که برخی از آنها مشهور هستند. علاوه بر این، ایشان قادر بوده هم از سرمایه پرسنلی و امکانات دستگاه دیپلماسی استفاده کند و هم دستاوردهای دولت‌های قبل را در اختیار داشته است. با این حال باید پرسید ایشان در این 5 سال چه دستاورد قابل ارائه داشته است؟"

وی در ادامه می گوید : " عملکرد ایشان نسبت به حوزه‌های منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و بین المللی قابل دفاع نیست و ایشان باید پاسخ دهند که زمانی که به وزارت امور خارجه منصوب شدند چه چیزی را تحویل گرفته است و اکنون چه چیزی را تحویل می‌دهند؟ در نهایت باید گفت این حق رئیس دولت بوده که به تغییر وزیری که از عملکردش راضی نبوده اقدام کند و این موضوع یعنی اختلافات رئیس جمهور و وزیر خارجه به امروز مربوط نمی‌شود و حداقل در دو سال گذشته شایعاتی در مورد برکناری ایشان مطرح بوده که به هرحال این اتفاق افتاد."

طاهریان درباره نحوه عزل متکی می نویسد : " تا آنجایی که من اطلاع دارم چنین چیزی چندان سابقه نداشته است و به خاطر نمی‌آورم که در چند دهه اخیر کسی که در سفر کاری بوده برکنار شده باشد. این شیوه متفاوتی است که رئیس دولت نسبت به وزرای خود در پیش گرفته است. یعنی عزل به این صورت در ایران و در دولت کنونی چندان غریب و بی‌سابقه نیست. رئیس جمهور بین دو انتخابات وزیر کشور را برکنار کرد و در پایان کار دولت چند وزیر از جمله وزیر اطلاعات و ارشاد را به صورت ناگهانى برکنار کرد.
با این حال به نظر می‌رسد اعمال این روش در مورد وزیر خارجه کمی ‌متفاوت و هزینه‌ها و بازتاب‌های آن بیشتر باشد. چرا که وزیر خارجه در واقع ویترین کشور محسوب می‌شود و ممکن است درک این تغییر و این شیوه عزل برای آنها سخت باشد. "

متن کامل یادداشت وی را اینجا بخوانید.

منبع: بدون منبع