به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم افتتاحیه نمایشگاه «روب آرت» که دربردارنده آثار از دو هنرمند آلمانی کنوت و اینگرید راینهارد است، با حضور چهرههایی نظیر واحد خاکدان، عنایتالله نظری نوری، سهراب هادی، سعید نقاشیان، علیاکبر عالمی، سفیر یونان در ایران و... برگزار شد.
در این نمایشگاه آثار زوج آلمانی به نمایش درآمده بود که در توضیح آن نوشته شده: کنوت و اینگرید راینهارد پس از دیدن کارهای بومیان استرالیا بسیار تحت تأثیر قرار گرفتند و سعی کردند آن را با دنیای مدرن کنونی تلفیق کنند و در تلاش برای تلفیق خط فارسی با دنیای انتزاعی خود هستند. کلید الهام هنر آنها نوعی آشتیدادن ربات بیجان با نائیو آرت است. ربات بیجان در حال تعامل با هنر میلیون ساله بشر. و در آغاز نقطه بود... ما روابطی را میان عناصر خوشنویسی ایرانی با هنر خود یافتیم. درک ما از آغاز هنر، بیانی ساده متشکل از خط و نقطه است.»
این زوج درباره نحوه همکاری دونفرهشان توضیح میدهند: «بعضی وقتها باهم کارکردن نتیجه خوبی دارد ولی همیشه نه. ایدههایمان را با هم در میان میگذاریم و درنهایت از بین ایدههایی که داریم چندتایی به نتیجه میرسند.»
تکنیک کار راینهاردها کلاژ آکریلیک با پارچه یا کاغذ و همینطور پلکسیگلس سوراخشده یا رنگشده توسط ربات است.
وحید ملک مدیر مجموعه آرتسنتر همچنین درباره این نمایشگاه میگوید: «بسیار خوشحالیم که دو هنرمند آلمانی پس از سالها تدریس در سالهای بازنشستگی، هنر شرق و ایران توجهشان را جلب کرده و سبب شده تا با الهام از هنر ایرانی آثاری را خلق کنند. در این نمایشگاه آثاری الهامگرفته از هنر خط ایرانی وجود دارد و پلی میان شرق و غرب ایجاد شده. همیشه بر این اعتقاد هستم که بهترین زبان گفتوگو بین ملتها هنر است. مخصوصا در دورانی که تبلیغات منفی علیه ایران زیاد است دنیا باید ببیند که هنر ما در چه جایگاهی قرار دارد و فرهنگ، تمدن و هنر معاصرمان حرف زیادی برای گفتن در عرصه بینالمللی دارد تا جایی که هنرمندان خوب اروپایی از آن الهام میگیرند. نمایشگاه حاضر تلفیقی است از هنر شرق و غرب با پیشینه مستحکم آن و ربات که از شکلگیری آن بسیار خوشحالیم.»
در این افتتاحیه همچنین نوشین فروتن نقاش و مدیر فرهنگی انجمن آلمانیزبانان در ایران گفت: «این سرزمین به غیر از این که منطقهای جذاب است و هنر متفاوتی دارد، همواره نکاتی داشته که برای اروپاییان جذاب بوده. با وجود فراز و نشیبهایی که همواره در روابط ایران و اروپا بوه اما روابط فرهنگی همیشه برقرار مانده. شاید همین موضوع، انگیزهای شد تا در سال ۲۰۰۶ پروژه «فرهنگ، سازندهی پلهاست.» شکل بگیرد و از هنرمندان آلمانی دعوت کنیم تا به ایران بیایند و بالعکس هنرمندان ایرانی را هم به آلمان بفرستیم. یکی از حامیان همیشگی ما در این مسیر آرتسنتر بوده و امروز هم حضور خانم و آقای راینهارد در ایران با همین انگیزه است. هرگام فرهنگیای که برداشته میشود انگار بخشی از آن پل ساخته میشود. از سال ۲۰۱۵ تا امروز سالانه در حدود ۶۰۰.۰۰۰ نفر و در مجموع بالغ بر ۳۰۰۰ نفر از هنرمندان، گالریداران، موزهداران و علاقهمندان به هنر، از آرت سنتر با همکاری انجمن آلمانیزبانان ایران از بازدید کردهاند و با استقبال شایان توجهی مواجه بوده است.»
علاقهمندان برای دیدن آثار دو هنرمند آلمانی در نمایشگاه «روبآرت» میتوانند تا ۱۴ اسفند ماه هر روز ساعت١٢ تا ٢١ به آرتسنتر باغ مراجعه کنند.
۲۴۱۲۴۳