فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ادامه تولید محصولات رنو و پژو در ایران بدون حضور این شرکتها، گفت: پروژه تولید پژو ۳۰۱ بدون حضور این شرکت در حال اجراست و نمونه سازی آن انجام گرفته و برنامهریزیهای لازم برای تولید انبوه صورت گرفته است و به زودی رونمایی خواهد شد.
وی افزود: باید بستر و زمینه کار قطعهسازان به گونهای تنظیم شود که این شرکتها بتوانند خطوط تولید را نسبت به تولید پژو ۳۰۱ تنظیم کنند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره ادعای مدیرکل تعزیرات استان تهران مبنی بر ادعای دو خودروساز داخلی مبنی بر کمبود قطعه غیرواقعی است، ادامه داد: گزارشی مبنی بر احتکار خودروسازان به ما نرسیده، اما ممکن است برخی افراد سودجو خودرو خریداری و انبار کرده باشند که ما با پیگیری در تلاش هستیم با آنها برخورد کنیم. اگرچه گزارشی مبنی بر احتکار خودروسازان به دست ما نرسیده، اما در صورتی که خودروسازان تدابیر لازم برای تامین قطعات موردنیاز تولید داخل را پیش از بروز مشکلات ثبت سفارش میکردند در حال حاضر با مشکلاتی کنونی درگیر نبودند.
کوتاهی خودروسازان در ثبت سفارش قطعه پیش از بروز بحران
وی تصریح کرد: اگرچه گزارشی مبنی بر احتکار خودروسازان به دست ما نرسیده است، اما در صورتی که خودروسازان تدابیر لازم برای تامین قطعات موردنیاز تولید داخل را پیش از بروز مشکلات ثبت سفارش میکردند در حال حاضر با مشکلاتی کنونی درگیر نبودند.
وی با بیان اینکه ظرفیت داخلی، توان تولید بسیاری از قطعات وارداتی را دارد، اظهار کرد: در برههای سیاستهای ارزی به گونهای بود که واردات قطعه از ساخت داخلی آن ارزانتر میشد در واقع برخی سیاستگذاری ها، افراد را به سمت واردات سوق میداد، از سوی دیگر حساسیت و ممنوعیتی برای واردات وجود نداشت.
مقیمی با اشاره به اینکه فهرست تمام مواد موردنیاز تولید لیست شده، خاطرنشان کرد: تولید قطعات خودرو -که ظرفیت داخل توان تولید آن را دارد- اولویت بندی شده است؛ مبنای این اولویت گذاری مسائلی مانند توانا داخل، سرمایه گذاری کمتر و اشتغالزایی بیشتر است.
برای حمایت از قطعهسازان داخلی تعرفه واردات به صورت مستمر تغییر میکند
مقیمی گفت: برای حمایت از قطعهسازان داخلی تعرفه واردات به صورت مستمر تغییر میکند.
وی با بیان اینکه بخش قابل ملاحظه از قطعات وارداتی در حوزهها در حوزههای HiTech است، اظهار کرد: در واقع بیشترین سهم واردات قطعات الکتریکال است و وابستگی کشور به این حوزه برمیگردد.
مقیمی اظهار کرد: در حال حاضر یراق آلات درب و پنجره وارد میشود در حالی که این محصول در داخل تولید میشود، اما به دلیل کیفیت پایین یراقآلات داخلی استقبال چندانی نمیشود برای حل این مشکل مقرر شد؛ پروژهای برای ارتقای یراقآلات داخلی تعریف شود تا از خروج از جلوگیری شود. اگر محصول داخلی باکیفیت در کشور موجود باشد هیچ فردی به دنبال واردات نمیرود.
وی افزود: کل اقلام وارداتی بخش صنعت ۵۴۴۳ است؛ واردات یک هزار و ۵۲۱ قلم کالا در بخش صنعت ممنوع شده است از سوی دیگر واردات یک هزار و ۳۴۳ تعرفه نیز شدیداً کنترل میشود در واقع وزارت صنعت، معدن و تجارت ۵۲ درصد از کالاهای وارداتی بخش صنعت را ممنوع یا محدود کرده است.
واردات ۵۲ درصد از کالاهای بخش صنعت ممنوع یا محدود شده است
وی با بیان اینکه در صورتی که نیاز صنعت در داخل تأمین شود هیچ فردی به دنبال واردات نیست، تصریح کرد: کل اقلام وارداتی بخش صنعت ۵۴۴۳ است؛ واردات یک هزار و ۵۲۱ قلم کالا در بخش صنعت ممنوع شده است از سوی دیگر واردات یک هزار و ۳۴۳ تعرفه نیز شدیداً کنترل میشود در واقع وزارت صنعت، معدن و تجارت ۵۲ درصد از کالاهای وارداتی بخش صنعت را ممنوع یا محدود کرده است بنابراین بازار خوبی برای تولیدکنندگان داخلی ایجاد شده است.
معاون امور صنایع در وزارت صنعت افزود: با رونق تولید داخل اشتغالزایی و رشد اقتصادی افزایش پیدا میکند و مردم در سطح رفاه بیشتری قرار میگیرند.
وی در پاسخ به اینکه ۱۵۰ هزار خودروی موجود در کف پارکینگ خودروسازان چه زمانی تکمیل و به دست مصرفکننده میرسد، ادامه داد: برنامه خروج این خودروها از کف پارکینگ تدوین شده است، ایران خودرو در تعطیلات خرداد ماه ۱۶ هزار دستگاه از این خودروها را روانه بازار کرد.
مقیمی با بیان اینکه تعداد قطعات مورد نیاز خودروهای موجود در سایپا نیز احصا شده است، اظهار کرد: برای تامین کسری قطعات خودروسازان، برنامهریزیهای لازم صورت گرفته و در این برنامهریزیها مقرر شده است؛ از سرعت تولید مکانیکی کاسته شود و بیشتر تلاش خودروسازان تکمیل خودروهای کف پارکینگ است.
نگهداری خودرو در پارکینگ خودروسازان هزینه دارد
معاون امور صنایع وزارت صمت با بیان اینکه نگهداری خودرو در پارکینگ خودروسازان هزینه دارد، افزود: در صورتی که خودروسازان برنامهریزی مناسبی در گذشته داشتند این تعداد خودرو کف پارکینگ آنها باقی نمیماند.
۲۲۳۲۲۵