به گزارش خبرآنلاین، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (دوشنبه) در نشست خبری خود درباره موضع دولت در قبال واکنش انگلیس به توقیف نفتکش توسط ایران اظهار داشت: جالب است زمانی که نفتکش انگلیسی تخلف میکند و ایران واکنش به جا و به حق نشان میدهد برخی سریعا واکنش منفی نشان میدهند.
اهم اظهارات وی را به نقل از مهر، ایرنا، فارس و باشگاه خبرنگاران بخوانید؛
* نفتکش انگلیسی دستگاه GPS خود را خاموش کرده، از مسیر خروجی وارد تنگه هرمز شده و به هشدارهای ما توجه نکرده، بنابراین اقدام ما در راستای امنیت آبراه و محیط زیست است.
* آنها میخواهند اقدام ایران را به عنوان واکنش به توقیف نفتکش ایرانی جلوه دهند. وقتی انگلیسیها رفتار خصمانه در قبال نفتکش های ما نشان میدهند، که البته رفتار آنها غیر قانونی هم بود، دیگر نباید توقع داشته باشند که ایران اغماضی در تضمین امنیت آبراههای خود داشته باشد.
* اقدام ایران به هیچ وجه بحث تلافی نبوده بلکه اقدامی قانونی و بجا بوده است. راه حل های دیپلماتیک برای حل مشکل نفتکش های (ایران و انگلیس) وجود دارد؛ متاسفانه به سنت دیرینه آمریکایی انگلیسی عادت کردیم که وقتی آنها اقدام می کنند به حق است، اما اقدام حقوقی و قانونی دیگری که نه تلافی جویانه، بلکه برای اعمال حاکمیت یک کشور در آبهای سرزمینی است را ناحق می دانند.
* البته دنیا سال هاست به این موضوعات عادت کرده که یک کشور به زور تحریم هایی را اعلام میکند و به زور آن را دنبال میکند. گروهی از کشورها تحریم هایی را اعلام می کنند و بر روی آن می ایستند و اعلام می کنند بقیه کشورها به اجرای آن تحریم ها باید عمل کنند. با این رویکرد ببینید چه هرج و مرج بین المللی رخ خواهد داد، هر گروهی از کشورها تحریمی یکجانبه را پایه ریزی می کنند و نظم و قاعده تجاری دنیا را بر اساس آن نظم اداره کنند.
*در قبال اتفاقاتی که درباره نفتکش انگلیسی که در تنگه هرمز افتاده با این نوع رفتارها مواجه هستیم، اما به طور قطع اقدام ما یک اقدام حقوقی بوده و در راستای امنیت ما و حفظ محیط زیست آب های منطقه ما بوده و انجام داده ایم و قطعاً وقتی رفتارهای غیردوستانه و خصمانه مشاهده می شود هیچ دلیلی برای اغماض از رفتارهای غیرقانونی وجود ندارد.
* {در خصوص آخرین وضعیت بازار ارز}: همین امروز قطعا رشد تورمی به شکل قبل، دیگر وجود ندارد و روند کاهشی دارد، یعنی گرانی شتابدهنده در حال توقف است. حتما آثار میان مدت و بلند مدت این وضعیت را روی قیمت برخی کالاها خواهیم داشت.
* ثبات بازار به سرمایه گذاری کنشگران اقتصادی کمک میکند. در کوتاه مدت مجبور بودیم چند نرخی بودن را برای ایجاد ثبات در بازار ارز تحمل کنیم.
*{درباره تأثیر کاهش نرخ ارز در معیشت مردم}: معمولا اتفاقات حوزه اقتصادی با تأخیر زمانی آثار خود را میگذارد، ولی تا امروز قطعا رشد تورمی کاهش پیدا کرده است و گرانی شتاب دهنده در حال توقف است.
دولت برای حمایت از دهکهای پایین کماکان ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای کالاهای خاص تا پایان سال در نظر میگیرد.
* ما با رفتارهای غیر اقتصادی به این ثبات در بازار ارز نرسیدیم، بازار متشکل ارزی کشف نرخ ارز است. نرخ ارز از پیش تعیین شده نخواهیم داشت.
* بخش اعظم دلیل کاهش قیمت ارز اتخاذ تصمیمات درست دولت و رفتار اقتصادی درست مردم بوده است.
* ما همراه با نگرانی مردم هستیم و امیدواریم شوکی که در ۱۸ ماهه اخیر تحریم های شدید برای ما ایجاد کرد را با رفتار صحیح مردم و سیاست های مناسب دولت به خوبی پشت سر بگذاریم.
* {در مورد ادعای سرنگونی پهپاد ایرانی از سوی ترامپ}: ادعای ما این است که هیچ پهپاد ایرانی هدف قرار نگرفته، کسی که ادعا دارد باید ثابت کند، اقدامات ما در زمینه گشت زنی پهپادهایمان برای امنیت خودمان است، وقتی ادعای ترامپ را درباره ساقط کردن پهپاد ایرانی شنیدم یاد فیلم قیصر افتادم. این فیلم دیالوگی دارد که یک شخصیت آن میگوید ما گفتیم زدیم شما هم بگوید زدهایم، خوبیت ندارد.
* {درباره سفر مقامات عراقی به تهران و تلاش این کشور برای میانجیگری میان ایران و آمریکا}: معمولاً کشورهای دوست هر کدام که به ایران میآیند یا ملاقاتی با مسئولان ما انجام میدهند، ابراز تمایل میکنند تا از میزان تنش در منطقه بکاهند اما اینکه ما پذیرفتهایم کشوری به عنوان میانجی صحبت کند، این تصمیم را تاکنون اتخاذ نکردهایم. این مساله را طبیعی میدانیم که در هر ملاقات از سوی مقامات کشورهای خارجی با مسئولان ایرانی، آنها این مسائل را بیان کنند. حتی ممکن است آنها نگرانیهای خودشان را از ناامنی منطقه مطرح کرده و دیدگاههایشان را تشریح کنند و خواهان شنیدن دیدگاههای ما نیز باشند.
*{ درباره عدم سوخترسانی به دو کشتی ایرانی در برزیل}: این دو کشتی توقیف نشدهاند. دولت برزیل تحریمهای آمریکا برای ندادن سوخت اعمال کرده است. متاسفانه در نظام ظالمانه جهانی، کشوری تحریمی را اعمال میکند و بعد به همه کشورها فشار میآورند تا آن را اجرا کنند. در این چارچوب ممکن است کشورهای مختلف از جمله کشورهای آمریکای جنوبی نیز در این باره تبعیت کنند. در حال دنبال کردن این موضوع هستیم تا سوخت لازم از ایران یا برخی از کشورهای دیگر برای این کشتی ارسال کنیم زیرا کالاهای این کشتی نباید فاسد شوند. مجموعه اقدامات دیپلماتیک و عملیاتی به سرعت در حال انجام و پیگیری است تا این کشتیها به ایران بازگردند.
*اقدامات ایران در تنگه هرمز بر مبنای اقدام حقوقی بوده و از برخی اقدامات غیر قانونی و رفتارهای غیردوستانه [انگیسی ها] چشم پوشی نکردیم، این به منزله منزل «کشتی در برابر کشتی» نیست، ما رفتار قانونی و حقوقی خود را انجام دادیم و در مراجع حقوقی هم آن توقیف کشتی خود را دنبال می کنیم و سازمان بنادر و کشتیرانی هم مکلف شد به سازمان های بالادستی خود تخلف کشتی های انگلیسی در تنگه هرمز را را گزارش کنند.
*{در مورد برگزاری انتخابات شورایاریها و تأکید رئیس سازمان بازرسی مبنی بر غیرقانونی بودن آن}: شورای اسلامی شهر تهران مصوبه برگزاری شورایاریها را تصویب کرده و طبق قانون شوراها و تأیید آن در کمیته تطبیق مصوبات، برگزاری این انتخابات قانونی است، رئیس مجلس شورای اسلامی هم آن را تأیید کرده است. بر اساس قانون هم اکنون این مصوبه قطعی و لازمالاجرا شده است. همه میدانیم شورایاریها نشاط اجتماعی را به دنبال دارد و هیئت وزیران با رویکرد افزایش مشارکت مردم بر همکاری وزارت کشور برای برگزاری انتخابات شورایاریها تأکید کرده است. حدود ۱۲ هزار نفر برای کاندیداتوری ثبت نام کردند و ۹۰ درصد پذیرفته شدند.
*{در مورد واگذاری تیم های استقلال و پرسپولیس}: ما در دولت با آقای سلطانی فر و دژپسند در این باره صحبت کردیم، در مورد باشگاه های بزرگ نمی توانیم مثل یک شرکت تجاری برخورد کنیم، وزارت ورزش و اقتصاد این نحوه از واگذاری را دچار مشکل می دانند؛ آقای سلطانی فر به شدت دنبال واگذاری است و برای این مورد با مجلس مذاکره می کنند.
* {در مورد عدم اهتمام جدی دولت در قاچاق کالا و ارز}: فردا جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را داریم، سیاستهای مبارزه با قاچاق در دولت وجود دارد، آمارهایی که در مورد قاچاق مطرح میشود خیلی بیشتر از ارقام دولت است و صحیح نیست. برخورد انتظامی با قاچاق سوخت بصورت جزئی را نمی پسندیم هر چند برخورد با آن لازم است، البته با سیاست هایی جلوی این اقدامات تا حدودی گرفته شده است.
*{در مورد اظهارات اخیر جک استراو}: دیدگاه مردم در مورد کودتای ۲۸ مرداد، جنگ تحمیلی و زدن هواپیمای ما تغییر نخواهد کرد هر کسی با ایرانی ها رفت و آمد کند متوجه می شود فرهنگ ایرانی زیر بار زور نمی رود و استقلال طلبی دارد.
* {در مورد دریافت ۹ درصد مالیات از تولید کنندگان}: یکی از گلههای اتاقهای بازرگانی و صنایع تجدیدنظر کردن در شیوه مالیات بر ارزش افزوده است، باید زودتر این لایحه را به سرانجام برسانیم.
* یک میلیارد یورویی که در بحث واردات گم شده است، آقای همتی نامه ای را در تاریخ ۹۸/۳/۱۲ به رییس جمهور می نویسد که در آن خواستار آن می شود که پیگیری شود این ارزهای تخصیص یافته کنترل و تسریع در ترخیص کالاهایشان شود و بحث گم شدن پولی نیست، لیست تمام شرکت ها هم هست، دولت حتی برای یک سنت هم چشم پوشی نمی کند روی این نامه آقای واعظی یک یادداشتی می نویسد که این مساله را پیگیری کنند. رقم قابل توجه آن برای دارو بوده و بخشی برای لاستیک و کالاهای دامی و انسانی بوده. مبلغ ۱/۳ میلیارد دلار برای واردات دارو بوده و این حق را وزارت بهداشت دارد که آن را پیگیری کند.
۲۱۷۲۱۵