تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۸۸ - ۱۸:۵۲

ساکنان قدیمی روستاهای اطراف شاهرود، به خوبی روحانی سیاه‌پوشی را به یاد دارند که در سخنرانی‌های ماه محرم از شاه بد می‌گفت و مرجعیت آیت‌الله خمینی را ترویج می‌کرد.

مهدی خاکی‌فیروز
 در این روستاها، هزاران درخت گردوی کهنسال از این سیدمبارز به یادگار مانده است. شیخی که عزاداران را به درختکاری تشویق می‌کرد و البته از هر فرصتی برای تبلیغ علیه نظام شاه بهره می‌گرفت.  شوهرخواهر او که آیت‌الله سعیدی نام داشت، در زندان‌های پهلوی با شکنجه‌های وحشیانه به شهادت رسیده بود.

حجت الاسلام سیدمهدی طباطبایی را این روزها بیشتر به عنوان مشاور خانواده در برنامه‌های تلویزیونی می‌شناسند. او همان روحانی خوش‌لهجه‌ای است که نه فقط در شبکه‌های مختلف تلویزیونی، بلکه از 30 سال‌ قبل، صبح‌ها در منزل شخصی خود به به خانواده‌ها مشاوره می‌دهد.  حتی مسئولیت‌های پرمشغله‌ای مانند دادستان انقلاب مازندران، عضو ستاد مبارزه با منکرات و ریاست دادگاه‌های خانواده تهران و 3 دوره عضویت در مجلس نیز او را از ارائه مشاوره رایگان بازنداشته است.  طباطبایی سال‌هاست که از مسائل روزمره سیاسی فاصله گرفته و به جز عضویت در جامعه روحانیت مبارز تهران با هیچ حزب و سازمان سیاسی دیگری رابطه ندارد.  اما انتخابات دهم ریاست جمهوری و حواشی آن، او را برآشفته کرد و سکوت طولانی‌اش را شکست. او در سخنانی که می‌تواند جانبداری از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تلقی شود، گفت: «کاش مرده بودیم و نمی‌دیدیم روزی را که به شاگردان امام و ارکان انقلاب، توهین و هتک‌حرمت شود».  طباطبایی در مشاوره‌های خانوادگی خود، گاهی نیز از زندگی اهالی اسلامیه (فراشاه) یاد می‌کند. مردمی که هنوز کرامت‌های سیدهجده‌پسری (سیدابوالقاسم) را به یاد دارند. نسخه‌ای از شجره‌نامه این خاندان در کتابخانه آیت‌الله مرعشی در قم نگهداری می‌شود. در این کتابخانه البته شجره‌نامه‌ای از سیاستمداری که پس از پایان انتخابات در میدان ولی‌عصر شال سبز به گردن خود انداخت، دیده نمی‌شود. بی‌دلیل نیست که حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی از تمسخر سیادت توسط این سیاستمدار گلایه می‌کند.

منبع: خبرآنلاین