تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۰

درحالی‌که نمایندگان مجلس دولت را مکلف به کاهش تعداد وزارتخانه‌های خود از 21 به 17 کرده است، ‌شنیده‌ها ‌از ادغام 10 وزارتخانه و کاهش تعداد وزارتخانه‌ها به 16 ‌حاکیست.

به گزارش فارس، نمایندگان مجلس در بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کردند که یک یا چند وزارتخانه را به نحوی در وزارتخانه‌های دیگر اقدام کند که تا پایان سال دوم برنامه، تعداد وزارتخانه‌ها از 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه کاهش یابد.

‌ارسلان فتحی‌پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه از احتمال ادغام ‌وزارت‌‌خانه‌های "بازرگانی با صنایع "، "‌نفت با نیرو "، "‌کار با رفاه " و "‌آموزش و پرورش با ‌علوم " خبر داد.

‌محسن حاتم معاون وزیر صنایع نیز ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی را به نفع بخش صنعت و تجارت کشور دانست و با بیان اینکه صنعت و بازرگانی بدون یکدیگر معنی ندارد، گفت: ادغام وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی جزو اولویت‌های دولت است.

همچنین حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی با بیان اینکه اگر وزارتخانه‌های اقتصادی (صنایع، بازرگانی، کشاورزی) به جز وزارت «اقتصاد» تجمیع شوند، کارآیی بالاتری خواهند داشت، گفت: ‌وزارتخانه‌های صنایع و بازرگانی 2 کار مکمل یکدیگر انجام می‌دهند؛ وزارت صنایع تولید کالاهای صنعتی و فعالیت وزارت بازرگانی هم در حوزه تجارت داخلی و خارجی وظایفی بر عهده دارد لذا اگر این 2 وزارتخانه با یکدیگر ادغام شوند، آنها بیشتر می‌توانند یکدیگر را حمایت کنند.

براساس این گزارش، پس از مطرح شدن ادغام وزارت‌خانه‌های راه با ارتباطات، ‌رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به این موضوع ‌گفت: ادغام وزارت راه و ترابری با وزارت ارتباطات هیچ منبع و ریشه‌ای ندارد و تنها برداشتی است که رسانه‌ها از فرمایشات رئیس‌جمهور داشته‌اند

وی همچنین از ادغام چند وزارتخانه‌های زیربنایی با وزارت راه خبر داد.

با این حال، ‌‌مهدی خورشیدی دبیر شورای مشاورین رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با فارس درباره آخرین گمانه‌زنی‌ها در خصوص ادغام وزارتخانه‌ها اظهار داشت: ادغام وزارتخانه‌ها مسئله‌ای است که از چند سال پیش مطرح و گمانه‌زنی‌های متفاوتی در مورد چگونگی اجرای آن بیان می‌شود اما نکته مهم این است که ادغام وزارتخانه‌ها باید بر اساس کارشناسی دقیقی انجام شود

"به طور مثال ادغام وزارت نیرو و نفت با آن گستردگی وظایف و تشکیلات عریض و طویل اگر بخواهند ادغام شوند، باید وزیری برای آن برگزید که هم از مسائل سیاسی- اقتصادی و بین‌المللی حوزه نفت اطلاع داشته باشد و هم بر موضوعات و امور مهمی که چون برق، آب، فاضلاب و زیر ساخت‌های آن اشراف داشته باشد، حالا به همه این مشکلات بحث پذیرش درون سازمانی وزیر را هم اضافه کنید یعنی اگر وزیر را از مجموعه نفت بگذارید، نیرو‌هایی با او همکاری نمی‌کنند و متقابلا هم همینطور است،‌ از نقطه نظر دیگر کم‌رنگ شدن نقش نظارتی مجلس بر مدیریت‌های کلان کشور نیز قابل توجه است البته بدان معنا نیست که ادغام اشتباه است. "

وی افزود: ادغام باید انجام شود ولی بسترسازی مناسب، کوچک‌سازی دولت، ‌نه به معنای کاستن تعداد صندلی‌های اتاق جلسات کابینه، که به معنای واقعی آن یعنی کاهش تصدی‌گری دولت و سپردن وظایفی که توسط بخش خصوصی قابل انجام است، از مهمترین اقداماتی است که باید در بسترسازی این امر مورد توجه قرار گیرد اما در مجموع فکر می‌کنم اگر بخواهیم گمانه‌زنی مطلوبی در خصوص وزارتخانه‌های قابل ادغام داشته باشیم، برخی از وزارتخانه‌ها وظایف همسو و موازی‌تری برای ادغام دارند.‌

 دبیر شورای مشاورین رئیس‌جمهور از احتمال ‌ادغام وزارتخانه‌های "رفاه و تأمین اجتماعی با کار و امور اجتماعی "، "علوم تحقیقات و فناوری با آموزش و پرورش "، "صنایع و معادن با بازرگانی "، "راه و ترابری با مسکن و شهرسازی " و "نفت با نیرو " خبر داد.

/28

منبع: بدون منبع